Totálne neškodný herbicíd
|
|
 |
 |
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář (2064) - 247.50 (?) 18.10.2016 12:33
Rodiče mají souseda, jehož zahrada vypadá tak dost podobně jako zahrada u Polehlů. Přestože majitete zahrady jsem vídal od dětství, tak kdybych ho viděl na ulici. tak bych ho asi nepoznal, i když jsem ho vídal téměř denně, akorát že jsem vždy viděl jen jeho vystrčený zadek, jak celé dny kopal, aby nikde nebyl ani jeden nejmenší plevílek. A pokud nekopal, tak měl na zádech stříkač a na sobě atombordel s obřími brýlemi (takže nebyl taky k poznání) a stříkal a stříkal. No a s nikým z okolí se nebaví, lebo by to zdržovalo, je prostě třeba kopat a kopat a stříkat...
Takže si dovedu představit co se skrývá za takovou zahradou, takže za mne tomu dávám veliké MÍNUS.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 33.217 (?), 17.10.2016 16:57
O víkendu jsem něco hledala ve staré knize a tam černý úhor doporučovali jen krátkodobě, kvůli úbytku humusu. Přiznám se, že to na na fotografiích bych opravdu nazývala hlínou a ne zemí. Vadilo by mi, že jablka podají do hlíny a jsou znečistěná. A proč pěstujete stromy v kumbálu? EM
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 67.66 (?), 17.10.2016 17:34
bych opravdu nazývala hlínou a ne zemí.
To já si nemyslím. Černý úhor je dobrý, úbytek humusu je prakticky nulový, obzvlášť, když se přihnojuje statkovými hnojivy. Nevýhodou je jeho pracnost, bez herbicidů je prakticky neudržitelný.
jablka podají do hlíny a jsou znečistěná
Znečištěná jablka taky nevadí, při probírce a ochraně je jich minimum, z malé výšky se nepotlučou.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář (2064) - 247.50 (?), 18.10.2016 12:33
Rodiče mají souseda, jehož zahrada vypadá tak dost podobně jako zahrada u Polehlů. Přestože majitete zahrady jsem vídal od dětství, tak kdybych ho viděl na ulici. tak bych ho asi nepoznal, i když jsem ho vídal téměř denně, akorát že jsem vždy viděl jen jeho vystrčený zadek, jak celé dny kopal, aby nikde nebyl ani jeden nejmenší plevílek. A pokud nekopal, tak měl na zádech stříkač a na sobě atombordel s obřími brýlemi (takže nebyl taky k poznání) a stříkal a stříkal. No a s nikým z okolí se nebaví, lebo by to zdržovalo, je prostě třeba kopat a kopat a stříkat...
Takže si dovedu představit co se skrývá za takovou zahradou, takže za mne tomu dávám veliké MÍNUS.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 240.4 (?), 30.4.2017 11:45
Inspitaritivní, oboje. Ta řada jabloní, to bych jednou ráda měla, ale zatím na to nemám odvahu, budu muset načíst ještě hodně nějaké literatury o řezu a odrůdách, než se do toho budu moct pustit. Závidím, zcela nepokrytě. Sítě proti kroupám ze stavební tkaniny a využití zastávky jsou pro mě ok, účel světí prostředky a experimentům fandím. Po dokonalém trávníku netoužím.
Obhospodařujeme dvě menší zahrady a můj přístup je někde mezi - na malé části, kde chci výnos, se o to snažím - mulč, okopávka, voda. Zbytek ať má příroda. Takže kolem jabloně obrytý vypletý kruh, zamulčovaný rybíz, ovšem okolo méně často sečený trávník plný jetele a sedmikrásek.
Vůbec nejvíc oceňuju, že se ještě někdo snaží něco dělat na zahradě a ne jen ležet na gauči u bedny. Děkuji všem uživatelům tohoto fóra za každodenní podněty k zamyšlení.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |