Stromek do květináče
|
|
|
|
|
|
|
|
Rosťa M. - (10) - 49.164 (?), 11.11.2008 13:51, zobrazeno: 13167x
Můžu nyní koupený stromek přezimovat v květináči? Mám obavu, že konkrétní odrůda na vhodné podnoži na jaře už nebude, zákon schválnosti funguje obvykle spolehlivě. Výsadbu letos pravděpodobně nestihnu, pro větší rozsah prací v okolí.
Pokud ano, co s květináčem? Zakopat do záhonu nebo nechat někde v koutě? Děkuji.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.18 (?), 11.11.2008 23:57
To zas já bych ho raději z květináče vyndala a raději založila, pokud bych ho nemohla už letos sázet na místo... Měla bych obavu, aby v květináči nepromrzl a nezmrzl...
|
|
|
|
|
|
|
host - 59.254 (?), 12.11.2008 13:44
Bydlím v mrazové kotlině Jeseníků - 600m.n.m., mám v květináčích švestky, jabloně, buky atd., v bonsajových miskách (velice mělké) a zimuji je normálně na záhonku! Květináče dražší schovám, levnější bez glazury zabalím do novin či kartonu a zapustím do půdy. Povrch ještě trochu zasypu hlínou a překryju chvojím. Zatím nic nezmrzlo ani neprasklo a vzhledem k velikosti květináčů není až takový problém s výkopem děr.
S pozdravem Mita
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.18 (?), 12.11.2008 23:27
Dělám to podobně, když koupím keřík a nemohu ho ještě delší dobu dát na trvalé stanoviště. Vyklopím z květináče, kořenový bal posadím na prázdný síťovaný pytlík od cibule a i s ním zasadím do záhonu. Při přesazování na konečné stanoviště tak vytáhnu neporušený kořenový bal.
Ale pokud je stromek vyšší, raději bych ho s takto zabaleným balem založila mírně šikmo do země, aby nepřeschnul.
|
|
|
|
|
|
|
host - 15.147 (?), 13.11.2008 18:01
podlě mě stačí postupovat podle odpovědi - zkopat i s květníkem do země. Přezimoval jsem takto i broskvoně bezpečně. Volně nechaný květník - k tomu může mráz ze tří stran. K zapuštěnému jen zvrchu.
Juraj Kafka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|