Spartan
|
|
 |
 |
Peter zo Skalice - (7) - 159.253 (?) 10.10.2017 16:38
Dobrý deň,presne tak, pod Spartanom pokosíte, sem tam prihnojíte a on sa Vám odvďačí výbornými jabĺčkami.Máme 3 asi tridsať ročné, no a pomaly dožívajú, je teda načase kúpiť nový stromček.Poprosil by som o radu.Našiel som ho na podpníku M 7 a na semenáči.Nebudú na tom semenáči príliš malé jabĺčka?Som sever záhoria, teda pomerne dosť sucho, poliať som schopný, ale veľký nepriateľ je krt, čiže kde tá voda skončí neviem.Nestriekam, u nás to Spartan nepotrebuje, placu mám naňho dosť.Preferoval by som dlhoveký strom, len sa bojím, že na veľkom strome budú tie jabĺčka menšie.Ďakujem za odpoveď.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář (1753) - 165.146 (?), 25.9.2017 20:25
Spartan - 2017 - štíhlé vřeteno - to je údiv, že to někdo ještě intenzivně pěstuje.Pro mnohé nudné sládě pro jiné stále kvalitní odrůda.Patřím k té druhé skupině.Sice slupka při konzumaci trochu vadí ale chuť má originální a stále velmi kvalitní. - Mičurin II (470 m)
Zahradě zdar
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.189 (?), 26.9.2017 19:55
Ja mám Spartan a to dokonca 2 stromy. Jano
|
|
 |
|
 |
 |
|
Peter zo Skalice - (7) - 159.253 (?), 10.10.2017 16:38
Dobrý deň,presne tak, pod Spartanom pokosíte, sem tam prihnojíte a on sa Vám odvďačí výbornými jabĺčkami.Máme 3 asi tridsať ročné, no a pomaly dožívajú, je teda načase kúpiť nový stromček.Poprosil by som o radu.Našiel som ho na podpníku M 7 a na semenáči.Nebudú na tom semenáči príliš malé jabĺčka?Som sever záhoria, teda pomerne dosť sucho, poliať som schopný, ale veľký nepriateľ je krt, čiže kde tá voda skončí neviem.Nestriekam, u nás to Spartan nepotrebuje, placu mám naňho dosť.Preferoval by som dlhoveký strom, len sa bojím, že na veľkom strome budú tie jabĺčka menšie.Ďakujem za odpoveď.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 189.156 (?), 10.10.2017 17:48
Menší určitě budou, zas budou lépe skladovatlná a celkově strom bude vyžadovat menší péči. Pokud zvládnete výchovný řez a budete se snažit udržovat strom občasný řezem v dobrém růstu a nebudete mít řpíliš staré plodné dřevo, plody nijak extra malé určitě nebudou...
Ing.Fidla
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |