Sklizeň jádrovin 2018
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 117.245 (?), 27.12.2018 11:28
co se týče vybarvení -mám topaz na nenejlepším místě je velmi málo vybarvený. jednoduchá pomoc v jedné vrstvě dát ven aby na ně spadla ranní rosa která byla skoro každý den a pak šup na slunce za 14 dnů krásně vybarveno
|
|
 |
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 92.38 (?), 27.12.2018 14:54
a pak šup na slunce za 14 dnů krásně vybarveno
Ano, rosení jablek skutečně zlepší vybarvení. Ale současně zkrátí skladovatelnost, takže to za tu námahu nestojí.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář (1755) - 165.146 (?), 27.12.2018 15:55
Po mrazivém březnu nastalo rovnou léto.Vegetace se zbláznila.Kvetení jádrovin v mých podmínkách uspíšeno o 10÷14 dnů.Což samozřejmě souvisí i s včasnější sklizní.Vysoká teplota skládky udělala své.Vše je konzumě uspíšeno.Celkově si však myslím, že suma ročních teplot nijak nevybočila s průměru posledních 10 let. Četl jsem zajímavý článek na téma krajina a oteplování od pana Cílka.Tento teplotní trend dle klimatologů má ještě pokračovat asi 20÷30 let.Nejzávažnější je však problém množství srážek.Myslím, to je hlavní faktor problému pěstování jádrovin a výskyt invazních škůdců.
Nyní mám ke konzumaci k dispozici dle fota z leva do prava Fuji Raku Raku, Spencer, Red Jonaprince, Braeburn, nahoře Beni Shogun a Kanzi.Melrose jsem ještě nekoštoval.
Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 96.194 (?), 21.1.2019 9:32
Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Letošní sklizeň všech odrůd jablek měla jednu vadu. Sklizené jablka měly a mají (ty, které jsme ještě nezkonzumovali) fádní chuť, jako by planou. Nevíte v čem je problém? Jablka byly vybarvené standardní velikosti a navíc hodně tepla. Předem děkuji.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
paraji - (32) - 231.149 (?), 17.4.2019 7:06
P.Hlavatý, dokedy vydržalo jablko Lucy na strome?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
paraji - (32) - 231.149 (?), 17.4.2019 7:52
Rozumiem, že to bol iba pokus.Uvažujem o tejto odrode.To, že jablká držia pevne na strome a dajú sa dlho skladovať v obyčajných podmienkach je pre mňa veľké plus.Ešte rozmýšľam nad Admirálom a Ligolom.Ktorú z nich by ste viac doporučili?Na všetky asi nebude miesto.Považie, černozem, 228 m n.m.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|