Sklizeň jádrovin 2018
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 159.118 (?), 28.8.2018 20:50
Tak to já nacházím na zemi dvě rubinoly denně, a to není zdaleka tak pěkně vybarvená jako ta vaše. Můžou za to ptáci a sršni (vyžrali tak pětinu plodů). Jiných jabloní si nevšímají, Rubinola jim náramně chutná :( Jana
|
|
 |
|
 |
 |
|
paraji - (32) - 109.173 (?), 28.8.2018 21:27
Pán Hasman, mal by som mať jabloň Malinové hornokrajské.Chcel by som sa spýtať na vašu skúsenosť so skladovaním tejto odrody.Minulý rok som mal z nej bedničku jabĺk, ale dosť skoro začali múčnatieť.Tento rok je oveľa väčšia úroda a bojím sa toho opäť.Asi ich budem musieť rýchlo spracovať.Je ich na strome ozaj dosť.Prebierku som robil iba čiastočnú, pretože vlani boli moc veľké jablķá na môj vkus.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
paraji - (32) - 109.173 (?), 28.8.2018 22:07
Tak u mňa sa začínajú vyfarbovať.Minulý rok som myslím oberal okolo 15.10.Farebne to boli veľmi pekné jablká.Uvidím kedy to bude tento rok.Chuťovo tiež veľmi dobré, len tá skladovateľnosť... Tých cca 5 týždňov to bolo aj u mňa.Ževraj podtrhnutie im neprospieva a mali by sa nechať úplne dozrieť na strome.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
paraji - (32) - 109.173 (?), 28.8.2018 22:50
Tak s tým neusporiadaným rastom plne súhlasím.Ale je to asi spôsobené aj tým, že nebol udržiavaný niekoľko rokov.Aj ja rozmýšľam čo s ním skrz to skladovanie.Jeden celý konár musí ísť preč kvôli rakovine.Je to taký rozvetvený strom bez stredníka.Taká nepodarená kotlovitá koruna.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
paraji - (32) - 109.173 (?), 29.8.2018 20:40
Pán Vysloužil, možno to ani toľko nebolo, už neviem.Každopádne sa so zberom nebudem ponáhlať kvôli teplote v pivnici.Nech klesne čo sa bude dať.Uvidím čo na to "povedia" samotné jablká.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |