Sklizeň jádrovin 2018
|
|
 |
 |
Daník - Zlatý Zahrádkář (789) - 186.2 (?) 7.9.2018 10:27
Násada je velká, až příliš, minimálně některé jabloně jsem měl více protrhat. Zdrobňují i přes zálivku, lámou se větve. Obaleč nepozorovaně zaútočil ve 2. generaci kde jsem neošetřil, ale nebude problém vybrat nějaký ten metrák zdravých jablek. Na jedné lokalitě ovšem vše poškozeno kroupami. Monilie plodů na jabloních a zvláště hruškách je a souvisí zjevně s prací hmyzáků. Famóní násadu dvou Konferencí prakticky zlikvidovali sršni, rozhodně většinu, takže síť proti ptákům po lońské negativní zkušenosti s naklováním nepomohla. Admiral zase zlikvidovala fyziologická skvrnitost navzdory postřikům Ca.
Krom jádrovin - švestky opravdu na monilii trpí méně a jsou velmi málo červivé, úroda Stanley je co do množství, velikosti a chuti historicky nejlepší, famózní. Meruňky byly rovněž velmi nadstandardní.Réva taktéž, ač plíseň a padlí přítomno již značně- rezistent nerezistent. Teď ještě počkáme zda ve zdraví sklidíme zimní jablka, fíky a kaki, ale už teď mohu prohlásit rok za pozitivně rekordní.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
Daník - Zlatý Zahrádkář (789) - 186.2 (?), 7.9.2018 10:27
Násada je velká, až příliš, minimálně některé jabloně jsem měl více protrhat. Zdrobňují i přes zálivku, lámou se větve. Obaleč nepozorovaně zaútočil ve 2. generaci kde jsem neošetřil, ale nebude problém vybrat nějaký ten metrák zdravých jablek. Na jedné lokalitě ovšem vše poškozeno kroupami. Monilie plodů na jabloních a zvláště hruškách je a souvisí zjevně s prací hmyzáků. Famóní násadu dvou Konferencí prakticky zlikvidovali sršni, rozhodně většinu, takže síť proti ptákům po lońské negativní zkušenosti s naklováním nepomohla. Admiral zase zlikvidovala fyziologická skvrnitost navzdory postřikům Ca.
Krom jádrovin - švestky opravdu na monilii trpí méně a jsou velmi málo červivé, úroda Stanley je co do množství, velikosti a chuti historicky nejlepší, famózní. Meruňky byly rovněž velmi nadstandardní.Réva taktéž, ač plíseň a padlí přítomno již značně- rezistent nerezistent. Teď ještě počkáme zda ve zdraví sklidíme zimní jablka, fíky a kaki, ale už teď mohu prohlásit rok za pozitivně rekordní.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
mičurinec - Diamantový Zahrádkář (3092) - 103.236 (?), 8.9.2018 14:14
DÍKY, tiše doufám, že se ochladí, ve sklepě mám 12 st a na starém baráku kde je v zimě 0-1st tak ted je tam take teplo...
ještě mě zajímá, zda někdo nesklízel odrůdu Vanda?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 159.118 (?), 7.9.2018 22:36
Máte krásná jablka. Já zítra Rubinolu také sklidím, i když by ještě pár dní snesla, ale to už by tam nic nezbylo. Ptáci a srsni už zlikvidovali asi polovinu plodů 😞. Jana
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 234.127 (?), 8.9.2018 7:14
Jana: Ďakujem za uznanie. V dobrej klimatickej oblasti ak dá pestovateľ stromčekom čo potrebujú a nepríde nejaká kalamita (mráz, krúpy) tak sa mu zaručene odvďačia peknou úrodou. Včera som tiež zaregistroval prvé sršne. Potvory si vyberajú tie najatraktívnejšie červené odrody (Bohemia, Rubín, Rubinola, Merkur...), žltoplodé si nevšímajú. Nemožno im to mať za zlé, len si hľadajú potravu, nevedia že nám ničia plody niekoľkomesačnej práce. Merkur a Rubinola už majú najvyšší čas, počasie je ideálne, takže o chvíľu ideme na to 😃. IH
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |