ak sa nemylim, myslim,ze vy uz abatelku mate na zahrade, preco ste nekupil inu hrusku a do nej to nenastepil ci naockoval celkom prijemna a naplnujuca cinnost pre ovocinara... fakt ma to zaujima, od vas som necital tusim ziaden prispevok k vrublovaniu, inak nic v zlom, citam vase cenne skusenosti rad a pozorne dik za ne...
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 234.129 (?),24.10.2018 20:01
Dnes mi prišla hruška Abate Fetel od toho najväčšieho zásielkového predajcu (takto som nakupoval asi tretí krát v živote, lebo túto sortu inak zohnať neviem). Kvalitný výpestok, kvalitne zabalený, dobré korene, cena pre mňa prijateľná. Čo ale trochu zamrzí je fakt, že na visačke ani nikde inde nie je uvedený podpník. Pravdepodobne to bude niektorý z dulových podpníkov. Nie že by som to potreboval bezpodmienečne vedieť, ale takýto nedostatok ťažko možno považovať za bezvýznamnú maličkosť. Škoda, lebo inak som s kvalitou spokojný. IH
ak sa nemylim, myslim,ze vy uz abatelku mate na zahrade, preco ste nekupil inu hrusku a do nej to nenastepil ci naockoval celkom prijemna a naplnujuca cinnost pre ovocinara... fakt ma to zaujima, od vas som necital tusim ziaden prispevok k vrublovaniu, inak nic v zlom, citam vase cenne skusenosti rad a pozorne dik za ne...
viktor, pokiaľ som ja správne zaznamenal z diskusií na fóre, tak pán Hlavatý je skôr zástancom pestovania jednotlivých odrôd samostatne. Každá odroda = samostatný strom, aby sa odrody vzájomne neovplyvňovali. Igor
Pán Hlavatý, ďakujem za info. Po chvíľke googlenia je jasné kde ste to kúpili... aspoň viem kde kupovať iba v absolútnej núdzi (keď sa nedá zohnať odroda inde). Igor
Dnes som pozeral na stránke p. Šoku a veľmi ma potešilo, že má v ponuke aj Merkur na MM106. Všimol som si, že marhule a broskyne okrem iného ponúka aj na spomínanom Adesote. Že by spolupráca s Plantexom?
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 113.117 (?),26.10.2018 7:49
MarekTT: Ostrihali ju v S... i, aby sa zmestila do krabice. Ale to je v poriadku. Ja inak robím povýsadbový rez (pri stromkoch zasadených na jeseň) až na jar. IH