Rubinola - řezat či nechat být?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
mbe - (7) - 57.189 (?), 5.6.2018 21:31
I.H.: suhlasim s Vami ze z odbornu literaturu treba brat ako isnpiraciu a nepreberat vsetko uplne do bodky, tiez to tak robim. Zatial mi ale sedi vacsina vasich postupov ktore ste diskutovali vo vasich prispevkoch s odporucaniami v literature ktore su k jabloniam plodiacich na dlhom dreve.
Inak Granny Smith mam hned vedla Rubinoly a sprava sa uplne identicky ;)
|
|
 |
|
 |
 |
|
paraji - (32) - 151.234 (?), 5.6.2018 21:36
Dobrý deň,zasadil som na jeseň Rubinolu na MM106.Na jar som urobil výchovný rez.Nechal som štyri kostrové konáre.Keďže rástli všetky takmer kolmo, tak som ich musel vyviazať do normálnej polohy.Terminál a konáre majú teraz asi 30cm pokračujúce letorasty.Celková dĺžka konárov je taká asi ako pred rezom.Nejaké konkurenčné letorasty som už odstránil.Teraz by ma zaujímalo p.Hlavatý, či už teraz vykonať ďalší rez podľa vášho spôsobu alebo až budúci rok.Myslím, že sa v blízkosti kmeňa už vytvára plodonosný obrast(ak sa to dá v tomto prípade tak nazvať).Poprosím o názor ohľadne rezu aj ostatných užívateľov.
|
|
 |
|
 |
 |
|
paraji - (32) - 151.234 (?), 5.6.2018 21:54
Ospravedlňujem sa za ležaté foto...😞Snáď sa to naučím...
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
paraji - (32) - 231.149 (?), 6.6.2018 7:01
Ďakujem za reakciu.Skrátim teda hlavné aj bočné letorasty.Ale čo terminál?Skrátiť aj ten alebo ho radšej "nebrzdiť"?
|
|
 |
|
 |
 |
|
paraji - (32) - 231.149 (?), 18.4.2019 7:33
Rubinola po predjarnom reze pekne obrastá.Je tam asi 6 súkvetí.Môžem nechať nejaké jablko na skúšku?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|