Rubinola
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 39.14 (?), 5.4.2014 16:03
Neřekla bych, že je to podobné. Deformace mých jablíček spočívá v tom, že je polovina jablka viditelně menší než druhá. Ale jak jsem psala dříve, chuťově jsou vynikající. Jan bych uvítala, kdyby jich byla aspoň bedýnka.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 39.14 (?), 5.4.2014 15:57
Děkuji za radu, určitě to udělám, ony ty stromky jsou samý květ, ale to bylo i v letech minulých, takže se pokusím vyjednotit plody, snad se na mě letos usměje štěstí.
A co se postřiku týče, mám týž názor jako Vy. Vykrajování mi nevadí, vadí mi, že zatím nebylo co.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 39.14 (?), 6.4.2014 17:33
Já trochu Vaší odpovědi nerozumím. Pokud tedy nechci používat chemii, jak mohu výrazně omezit výskyt těchto škůdců?
Omlouvám se, opravdu se tyto věci učím za pochodu. Před osmi lety jsem koupila zahradu, zasadila stromy a podle literatury se učím, jak s nimi zacházet.
|
|
 |
|
 |
 |
|
KUKY - Diamantový Zahrádkář (4592) - 38.136 (?), 6.4.2014 19:03
Jo.To by ale paní musela mít zahradu na pustém ostrově. Spory, obaleči, mšice, květopasové a jiná verbež létají stovky metrů. Stačí jedna neošetřovaná zahrada vedle. Staré naše odrůdy mohly odolávat, ale současné jsou šlechtěny na rychlý a vysoký výnos a předky mají někde Tramtárii. Takže pokud nebudete hnojit, stříkat a jinak opečovávat, tak výnos sice bude, ale rozpačitý. Otepluje se, objevují se noví škůdci a starým se náramně daří. Např. obaleč jablečný může mít i u nás tři generace. Jak to bude s rezistencí proti strupovitosti, je taky ve hvězdách.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |