Rouby - prodej
|
|
|
|
jarda7 - Zlatý Zahrádkář (641) - 9.6 (?) 3.2.2014 16:26
Já rouby nekupuji - když si umanu získat novinku, koupím stromek za 160-180,-, při jarním řezu získám dlouhé rouby, naroubuji několik 2letých semenáčů, za 2 roky zaplodí, dají další rouby, a podle výsledků roubuji dál - moje semenáče a stromy známých (zdarma) podle požadavků, co ochutnali. Tak jsem vypěstoval 30 jabloní (Topaz, Rezista, Rajka, Rubinola, Rosana, Lotos) a pokračuji dál. Ujímá se 90%. J.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petronela - (2) - 12.16 (?), 2.2.2014 21:20, zobrazeno: 41082x
Dobrý den, jaké máte zkušenosti s kupováním roubů pro jabloně? Znáte nějaký obchod nebo šlechtitelský ústav, kde by se daly objednat a poslat na dobírku? Děkuji moc
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jarda7 - Zlatý Zahrádkář (641) - 9.6 (?), 3.2.2014 16:26
Já rouby nekupuji - když si umanu získat novinku, koupím stromek za 160-180,-, při jarním řezu získám dlouhé rouby, naroubuji několik 2letých semenáčů, za 2 roky zaplodí, dají další rouby, a podle výsledků roubuji dál - moje semenáče a stromy známých (zdarma) podle požadavků, co ochutnali. Tak jsem vypěstoval 30 jabloní (Topaz, Rezista, Rajka, Rubinola, Rosana, Lotos) a pokračuji dál. Ujímá se 90%. J.
|
|
|
|
|
|
|
host - 178.235 (?), 3.2.2014 16:52
Jaroslave od Prahy, souhlasím,že lze nákupem hotového stromku získat nejen odrůdu, ale i rouby a možná podstatně levněji.Sempra by měla zaručovat přece jenom kvalitní, bezvirózní materiál,což ne vždy v rámci různých dovozů prodejci stromků zaručují .A tak můžete nechtěně vlastním přičiněním chorobu rozmnožovat.Někdy ke smůle nás všech. AB
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář (5555) - 220.186 (?), 3.2.2014 18:05
... právní ochrana není překážka, to je většinou realizováno přirážkou k ceně očka. Vyjímkou je, pokud chcete být producentem roubů a oček, že musíte uzavřít licenční smlouvu ve které bude ujednání, jakým způsobem budete účtovat tu přirážku licenčního poplatku a jak ji budete předávat vlastníkovi ochranných práv.
Ono určitě rouby Střížovických odrůd někde prodávají, jenže při hledání v internetu Vám (stejně jako mně) vyhledávač zahltí výsledky obsahující odkazy na producenty hotových stromků.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 213.119 (?), 3.2.2014 23:29
Fytos má práva na množení. Ale těžko má práva na prodej roubů. Nevím to jistě, ale myslím si že musí očka také kupovat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|