Je jedno, jestli máte nůž na roubování Belgický nebo Český,ale není jedno kdy máte rouby nařezané a jak uskladněné.Důležité je nařezat rouby v době vegetačního klidu a uskladnit je ,třeba ve volné půdě(zahrabat pod zem).Když je dostatek sněhu tak třeba u chladné zdi pod metr sněhu.Roubům nevadí tma,zima,vlhko,voda.Roubům vadí světlo a teplo.Pokud si uříznete dva,tři kousky ,vlezou se i do ledničky-ne do mražáku.Když nařežete rouby tři náruče nevlezou se do sklepa,ale na zahradu do pařeniště pod hlínu.Z jara označené rouby opláchneme a můžem použít-jsou perfektní.Samotné roubování je už jen výběr stylu.Začínáme jednoduše, kopulací a za kůru.V této jednoduchosti roubování je ta krása,NEzačínejte roubovat třeba anglickou kopulací,nebo Vás to odradí pro pracnost a neůspěch.Roub řežte na 3 až 5 oček.Roub nezavazujte lýkem,je ůzké,nepoddajné a zařezává se.Kupte si za pár korun nelepící pásku z PVC v kotouči ,na barvě nezáleží.Také budete potřebovat štěpařský vosk na zamáznutí řezné rány na konci naštěpovaného roubu. A hlavně si kupte nějakou literaturu-třeba škola ovocnáře. Pokud nemáte materiál na roubování , mohu Vám pomoci . cca 40 odrůd jabloní Na adrese:
zlatuska@trnet.cz