Roubování
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 29.59 (?), 1.1.2014 16:18
Pro xxx.xxx. Roubování v tomto případě se většinou daří. Roubování v hale, jak popisuje pan "Standa V" je možné zhlédnout na Googlu zadáním "Apfelbaumvermehren im Winter- Teil 1", sice v němčině, avšak i bez znalosti tohoto jazyka pochopitelné. Hora.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 92.38 (?), 1.1.2014 23:48
Nikde není řečeno, že se místo roubování má dávat co nejníže (tak jak jsme zvyklí vídat u roubovanců dělaných v ruce) ke kořenovému krčku.
Ano, to je pravda.U některých druhů je dokonce žádoucí, aby místo štěpování bylo výš, třeba až v korunce - napři u třešní či višní na ptáčnici, meruňkách na švestce i některých jádrovin. Některé podnože tvoří rovnější kmínky, odolnější proti mrazu a rakovině. Na druhé straně naštěpovat myrobalán vysoko nad zemí znamená letitý boj s výmladky vyrůstajícími z kmínku.
|
|
|
|
|
|
|
host - 0.30 (?), 5.1.2014 11:18
Zdravím,
poraďte, kdy vzít správně roub v tomto počasí, které je velmi teplé. Chci přeroubovat jabloň, hrušeň a třešeň. Díky
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář (5555) - 220.186 (?), 5.1.2014 12:14
Kdykoliv, v tomto počasí nemusíte čekat na oblevu ani do odpoledne (aby na větvích nebyla ranní jinovatka či zmrazky namrzlého deště).
Jinak, švestkové rouby jsem stříhal předevčírem a na jabloně i hrušně se chystám v tomto týdnu.
Takže, pokud chcete magické datum, zkuste to odebírat zítra na Tři Krále od 13:33 hodin do úplňku. Úspěch zaručen.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 84.120 (?), 1.1.2014 23:15
tak presne toto sa mi stalo s hruškami... známy na jeseň v lese vykopal nejaké divé hrušky a zasadil, na jar som mu ich zavrúbľoval... zo 14 vrubľov sa ujalo 0. čo som v ten istý deň u seba dával vrúble do starej hrušky, ujali sa všetky... Vyzeral som ako blbec...
|
|
|
|
|
|
|
|