Rezistenty a strupovitost

tomast - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (572) - 228.179 (?)
5.6.2008 8:52

Zdravím a potvrzuji též výskyt strupovitosti na Šampionu - Golden se kupodivu drží (mám zahradu cca 20 km severněji). Přitom    jsem letos aplikoval 4 postřiky fungicidy.   Infekční tlaky jsou vysoké - kadeřavost jsem na zahradě neměl snad 6 let .

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317), 14.6.2007 12:01
Naprosto souhlasím, že Domácí švestka (Bystrická) je svou kvalitou stále nedostižná. Letošní jaro s pozdními mrazíky, pilatkami a invazí mšic to ještě zdůraznilo. Obávám se, že k plošnému rozšíření šarky by došlo nejspíš i bez výsadby Čačanských pološvestek. S bakteriální spálou nemám osobní zkušenosti.

jekyll - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (498) - 214.25 (?), 5.6.2008 8:21

Prešiel som sa po záhrade a zisťujem, že sa začína u nás (Novojičínsko) prejavovať výraznejšie strupovitosť.

Padlí sa mi podarilo zneškodniť. A napriek tomu, že od postreku Merpan+Zato neuplynulo ani 14 dní, začali sa objavovať charakteristické symptomy. Predtým boli stromy ošetrené proti strupovitosti štandardne - Syllit v termíne, Baycor následne, atd. Prvé príznaky som spozoroval na Idared - čo je normálne, ale zarazilo ma, že som to objavil aj na Rubinoch - čo ma prekvapuje. Žeby sa opakoval scénar ako pred 2 rokmi? Vtedy sa strupovitosť šírila všade, rezistenty nevyvímajúc.

tomast - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (572) - 228.179 (?), 5.6.2008 8:52

Zdravím a potvrzuji též výskyt strupovitosti na Šampionu - Golden se kupodivu drží (mám zahradu cca 20 km severněji). Přitom    jsem letos aplikoval 4 postřiky fungicidy.   Infekční tlaky jsou vysoké - kadeřavost jsem na zahradě neměl snad 6 let .

romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 39.87 (?), 5.6.2008 10:40

Dobrý den, u nás na chalupě se strupovitost zatím neprojevuje-260 m n.m. u Roudnice n.L.. Uvidím dnes odpoledne, jak si stromy poradily těd v těch deštích a velmi vlhkém teplém počasí. Dosud byly největším nepřítelem mšice, pečlivě přenášené přemnoženými mravenci různých druhů. Míla

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz