Red Delicious
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 249.236 (?) 7.11.2013 9:01
Musím přiznat, že mně od dětství ty hořkosladké červené plody RD s tuhou slupkou velice chutnaly. A tak jsem jich taky několik vysázel - Red D., Straking, Starkrimson, Red spur. Výsledky byly žalostné. Plody drobné strupaté, chuť zelené dužiny podprůměrná. Jednou, bylo zrovna mimořádně teplé léto, narostly plody krásné, velké, uvnitř žluté. Zaradoval jsem se, že už jsem konečně přišel na to, jak se mají pěstovat. Bohužel dalším rokem sklouzla jejich kvalita opět do podprůměru. Loučil jsem se s tou zamilovanou odrůdou s těžkým srdcem. Ale od té doby vím, že má-li mi zahrada přinášet víc radosti než smutku, je lepší pěstovat odrůdy, kterým se tu daří.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 249.236 (?), 7.11.2013 9:01
Musím přiznat, že mně od dětství ty hořkosladké červené plody RD s tuhou slupkou velice chutnaly. A tak jsem jich taky několik vysázel - Red D., Straking, Starkrimson, Red spur. Výsledky byly žalostné. Plody drobné strupaté, chuť zelené dužiny podprůměrná. Jednou, bylo zrovna mimořádně teplé léto, narostly plody krásné, velké, uvnitř žluté. Zaradoval jsem se, že už jsem konečně přišel na to, jak se mají pěstovat. Bohužel dalším rokem sklouzla jejich kvalita opět do podprůměru. Loučil jsem se s tou zamilovanou odrůdou s těžkým srdcem. Ale od té doby vím, že má-li mi zahrada přinášet víc radosti než smutku, je lepší pěstovat odrůdy, kterým se tu daří.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 249.236 (?), 7.11.2013 12:47
...chyba byla v péči, neprovedena probírka, neprovedena doplňková závlaha a základní chem.ochrana atd.
Může být. Proto jsem rád, že existují odrůdy, které na moji chybnou péči reagují krásnými velkými stejně trvanlivými a ještě chutnějšími plody. A to bez probírky, doplňkové závlahy a chemické ochrany. Byl bych bloud, kdybych se držel jak lejno košile odrůd, které to vše nutně potřebují. Nehledě na to, že chybějící teplo a sluneční svit by stromům neuměl dodat ani bájný Mičurin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář (1017) - 179.38 (?), 8.11.2013 8:48
Milý pane Vlastimile, nebo jak Vy si říkáte Bájný Mičurine.Oháníte se jaký jste to ovocnář, možná že ano... ale ani asi neznáte kdo byl Mičurin, a neznáte ani jeho národnost.Taky mi vadí, že si v řeči sám protivíte.Jednou něco tvrdíte, a v další třetí větě to popřete.Buď si nerozumíte s compem, nebo ztrácíte paměť-nic ve zlém, máte krásné Red Deliciousy.Pohodu přeje Rostislav.
PS: vím,že to ode mně není pěkné,snad mi to prominete. nyní ještě vytkněte mně,kromě řezu na jaře- co dělám špatně, rád se poučím.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|