Prosím o posouzení odrůdy jablíčka
|
|
|
|
|
|
|
|
Josef. - Diamantový Zahrádkář (2694) - 232.170 (?), 17.10.2013 23:31
Zapomněl jste přidat název té staré odrůdy. Asi myslíte Řehtáč soudkovitý. Pokud si na něj dobře vzpomínám z dětství, tak ten na zde přiložených fotkách není určitě.
Josef.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Josef. - Diamantový Zahrádkář (2694) - 237.121 (?), 18.10.2013 6:01
O.K. Děkuji za vysvětlení.
Josef.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MILÍNEK - (9) - 254.91 (?), 17.10.2013 10:37
Přikládámm další foto. Třeba pomohou. Zatím myslím, že ani jedna odrůda není ta, co pěstuji. Jablka dorůstají i ve shlucích lehce 10-30 dkg.
Milena
|
|
|
|
|
|
|
MILÍNEK - (9) - 254.91 (?), 17.10.2013 11:41
Po vašich příspěvcích si myslím, že jsem hledanou odrůdu našla v odrúdě Dublet. Splnuje vše, co je o ní napsáno a v době, kdy jsem ji zakoupila, byla novinkou. Ještě jednou díky Milena
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MILÍNEK - (9) - 254.91 (?), 17.10.2013 13:01
Velmi-velmi velmi spokojená.Chut po celou dobu konzumace je stálá, vydrží (když je nesníme),tak lehce do dubnaStrom udržuji každoročním průklestem.Nechci mít vysoký vzrůst.Stříkám jarní oleokol, pak proti strupovitosti 1x a nakonec j, jak se zadaří tak vápníkem.My máme nedostatek vápna v zemi a tak se objevuje sem tam hořká skvrnitost.Plodí každoročně hojně.Posudte podle foto, které jsem dnes vložila..Mám je uskladněny pod skleníkem.Skleník je vyhlouben už pro tuto potřebu.Slouží téměř 15 let bez problému.Ještě pěstuji zvonkové, ale to se naprosto nedá srovnat chutí, ale vydrží téměř stejnou dobu.Takže spokojenost.
MILENA
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 92.38 (?), 17.10.2013 17:00
Podle mě se Dublet podobá Jantaru jentrochu kuželovitým tvarem, jinak ne. Barvu má jinou, chuť taky. Jantar je sladší, Dublet je většinou menší, kyselejší, méně aromatický, ale vydrží déle. Jonagold je úplně jiná liga. V dobrých podmínkách a letech jsou plody velké, výstavní, chuť harmonická výborná. V horších letech ale u mně zklame, navíc trpí strupovitostí, Kupodivu letos jsou plody velké a vybarvené (mám jen Jonagored), ale zatím jsem je nechutnal.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|