Přiznejte letos pravdu s výnosem a odolností odrůd
|
|
 |
 |
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 234.64 (?) 3.12.2017 13:09
Tak toto ma vždy poteší - darček pre kamaráta ktorému sa tento rok s jabloňami až tak nedarilo. V bedničke (foto) má Coxovu, Jonathan, Golden Del, Heliodor, Red Chief, Florinu, Rubinolu, Red Cap, Bohemiu, Pinovu, Jonagored, Karneval, Lucy aj Braeburn. Aj pre toto ovocinárčenie milujem 😃. IH
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
Beny2 - Zlatý Zahrádkář (759) - 150.232 (?), 10.10.2017 20:57
Tak já se přiznám, že moje poslední vysokokmeny Matčino, jsou letos - po mnoha desetiletích bohaté úrody - zcela bez plodů. Z nových sloupových jabloní (12 ks) kvetla jen jedna a byly na ní na konec 4 jablka).
Potvrdilo to můj záměr, zbavit se i posledních "žravých" rostlin.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 33.3 (?), 10.10.2017 21:09
Nevim co vas zajima u mne spokojenost jen svestek bylo malo zato pravych hub abnormalne moc jsem spokojeny tak jak to chodi v zivote vsechno se nepodari jak si prejem
|
|
 |
|
 |
 |
|
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 234.64 (?), 3.12.2017 13:09
Tak toto ma vždy poteší - darček pre kamaráta ktorému sa tento rok s jabloňami až tak nedarilo. V bedničke (foto) má Coxovu, Jonathan, Golden Del, Heliodor, Red Chief, Florinu, Rubinolu, Red Cap, Bohemiu, Pinovu, Jonagored, Karneval, Lucy aj Braeburn. Aj pre toto ovocinárčenie milujem 😃. IH
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 97.110 (?), 20.1.2018 10:26
Je to od Vas velmi mile, ze ste tu dali update uskaldnenych jablk. V akych podmienkach ich skladujete? Napr teplota, vlhkost, prip. ine kriteria, o ktorych neviem. Inac, pre vsetkych zahradkarceniachtivych nadsencov mam dobru spravu: Onedlho bude jar :)
|
|
 |
|
 |
 |
|
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 234.247 (?), 20.1.2018 11:37
97.110: Je to obyčajná pivnica priamo pod domom, strop je asi 75cm nad úrovňou terénu, 1 malé okno + ďalší otvor na vetranie. Presné hodnoty teplôt a vlhkosti Vám neviem povedať, nemeriam ich. Teplota závisí od teploty vonku, neklesá ale pod nulu. Vlhkosť odhadujem na cca 80%. Jablká sú voľne uložené v plastových bedničkách. Bolo by zaujímavé odsledovať, aká by bola dĺžka skladovateľnosti napr. Admiralu, Fuji či Braeburnu v ELO - sklade (mám na mysli moje jablká, teda nepodtrhnuté, obraté "normálne" v oberačkovej zrelosti). Predpokladám, že by bez problémov "preplávali" až do ďalšej úrody (vychádzam z toho, že Admiral mi opakovane vydržal vo veľmi dobrom stave až do júna v takejto obyčajnej pivnici). IH (P.S.: ELO = extremely low oxygen, niekedy sa používa aj skratka ULO = ultra low oxygen. Ide o skladovanie v upravenej atmosfére s nízkou koncentráciou kyslíka a stabilne udržiavanou teplotou).
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 97.110 (?), 20.1.2018 21:12
A skladujete v tej pivnici aj nieco ine, napr zeleninu, zemiaky a ine? Ja ked som v roznej literature citala, co ako skladovat, bola som z toho jelen. Vyslo mi z toho, ze potrebujem niekolko roznych pivnic:) Tak prosim o radu Vas, aj ostatnych znalcov aj poloznalcov : Mozem skladovat v jednej pivnici 3 krat 4 metre spolu ovocie, zeleninu a zemiaky? Vopred vsetkym dakujem
ariadna30@azet.sk
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|