Zdravím Korzára.Mám dojem že odrůda PremA133 a GoodnessMe je jedna a ta samá odrůda.Aspoň popis je totožný viz. příloha.Mě však zneklidňuje jiná věc.Dvojnásobná rezistence a další vymoženosti jako tvrdá dužnina atd.Cpeme do šlechtění další a další geny a kdo ví co ještě.Kde to skončí? Příště dodáme gen na vybarvení potom proti oxidaci dužniny, na delší stopku a kde zůstane jablko z klasického šlechtění.Budou v budoucnu jen laboratorní genoví mutanti?Těmito metodami se chrlí nové mutace a odrůdy jak na pásu.Velkým šlechtitelským firmám se to hodí ale co konzument?Je to pro něj prospěšné? Včera jsem znovu projížděl na netu odrůdu Ladina.Mimochodem, stránek přibývá a její popularita roste.Na jedné švýcarské stránce uváděli a jsou na to hrdí že šlechtění nových odrůd dělají klasickým způsobem a vypouštějí do světa jednu odrůdu za 5 ÷ 8 let.Upozorňuji, nejsem genetik ale svému instiktu věřím.Léta pečlivě vybírám odrůdy dle zásad klasického šlechtění nebo starších odrůd či odrůd které vytvořila příroda sama.
Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)