PremA133 🍎



Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1717) - 165.146 (?)
25.11.2024 12:37

Zdravím Korzára.Mám dojem že odrůda PremA133 a GoodnessMe je jedna a ta samá odrůda.Aspoň popis je totožný viz. příloha.Mě však zneklidňuje jiná věc.Dvojnásobná rezistence a další vymoženosti jako tvrdá dužnina atd.Cpeme do šlechtění další a další geny a kdo ví co ještě.Kde to skončí? Příště dodáme gen na vybarvení potom proti oxidaci dužniny, na delší stopku a kde zůstane jablko z klasického šlechtění.Budou v budoucnu jen laboratorní genoví mutanti?Těmito metodami se chrlí nové mutace a odrůdy jak na pásu.Velkým šlechtitelským firmám se to hodí ale co konzument?Je to pro něj prospěšné? Včera jsem znovu projížděl na netu odrůdu Ladina.Mimochodem, stránek přibývá a její popularita roste.Na jedné švýcarské stránce uváděli a jsou na to hrdí že šlechtění nových odrůd dělají klasickým způsobem a vypouštějí do světa jednu odrůdu za 5 ÷ 8 let.Upozorňuji, nejsem genetik ale svému instiktu věřím.Léta pečlivě vybírám odrůdy dle zásad klasického šlechtění nebo starších odrůd či odrůd které vytvořila příroda sama.

Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)

GoodnessMe
GoodnessMe



Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
KORZÁR - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (456) - 49.56 (?), 25.11.2024 11:38, zobrazeno: 106x

Na veľtrhu v Bolzano bola prezentovaná aj táto odroda PremA133. 

Jablká
Jablká






   
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1717) - 165.146 (?), 25.11.2024 12:37

Zdravím Korzára.Mám dojem že odrůda PremA133 a GoodnessMe je jedna a ta samá odrůda.Aspoň popis je totožný viz. příloha.Mě však zneklidňuje jiná věc.Dvojnásobná rezistence a další vymoženosti jako tvrdá dužnina atd.Cpeme do šlechtění další a další geny a kdo ví co ještě.Kde to skončí? Příště dodáme gen na vybarvení potom proti oxidaci dužniny, na delší stopku a kde zůstane jablko z klasického šlechtění.Budou v budoucnu jen laboratorní genoví mutanti?Těmito metodami se chrlí nové mutace a odrůdy jak na pásu.Velkým šlechtitelským firmám se to hodí ale co konzument?Je to pro něj prospěšné? Včera jsem znovu projížděl na netu odrůdu Ladina.Mimochodem, stránek přibývá a její popularita roste.Na jedné švýcarské stránce uváděli a jsou na to hrdí že šlechtění nových odrůd dělají klasickým způsobem a vypouštějí do světa jednu odrůdu za 5 ÷ 8 let.Upozorňuji, nejsem genetik ale svému instiktu věřím.Léta pečlivě vybírám odrůdy dle zásad klasického šlechtění nebo starších odrůd či odrůd které vytvořila příroda sama.

Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)

GoodnessMe
GoodnessMe



      
KORZÁR - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (456) - 49.56 (?), 25.11.2024 17:01

Zdravím Mičurina stoho si nič nerobte čo tam napíšu tie firmy dokiaľ to neotestujeme mi doma, ovšem museli by sme ich mať tie odrody zasadené v záhrade.Foto spokojná rodinka pri oberačke jabĺk v sade Plantexe. 


zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika