Prasklinky na Rubínu

Zahradník - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (509) - 98.115 (?)
15.6.2009 2:43

Nevyhazujte zbytečně peníze za likvidaci hlodavců, stačí zacpávat nory listím z černého bezu, jeho pach nesnáší, ještě účinější je nechat vykvasit bezinkové listí s násleným vlitím neředěným roztokem do nor, to je přímo atentát na jejich čichové ústrojí.Na každou nemoc, každého škůdce existuje,,přírodní" řešení, škůdce to omezí v množství nebo vypudí z pozemku, ale je to lepší, než dopovat zahradu jedy.Láďa.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Dadude - (17) - 6.150 (?), 30.5.2009 21:11, zobrazeno: 8003x

Dobrý den,

dnes jsem zjistila, ze na jablůňce Rubínu vysazeném na podzim 2004 jsou na větvičkách na kůře podélné praskliny. Stromek byl chudák vždy uťáplý, nakonec jsme zjistili, že je podrytý hraboši, takže nikdy ani nezaplodil. Hraboše se nám podařilo zlikvidovat a letos konečně krásně zazelenal, kvetl a má pár jablíček. Co s těmi prasklinami mám dělat? Stačí zatřít štěpařským voskem? Nebo je to nějaká nemoc? Takových prasklin je tam více, asi 4 malé a 2 dlouhé. Díky

Dadude - (17) - 6.150 (?), 30.5.2009 21:12

Tady jsou fotky.

malá prasklina
malá prasklina
velká prasklina
velká prasklina

Zahradník - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (509) - 48.26 (?), 30.5.2009 21:14

Já bych to nechal být, strom si s tím poradí... Láďa.

romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 24.16 (?), 30.5.2009 22:14

Asi "mrazové desky"-v předjaří, kdy jsou vysoké výkyvy teplot v noci nízké, přes den vysoké a se sluníčkem, vznikají, pokud nemáte kmínek chráněný. Pokud se mi to stane-vyjímečně, natírám stromy vápenným mlékem-očistím prasklinu a zatřu stromovým balzámem. M.R.

Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 97.44 (?), 31.5.2009 9:07

Můžou to být mrazové desky, ale taky po "vzpamatování" stromku po poškození kořenového systému od hryzců došlo k bujnému růstu, což kmínek a větve stromku neunesl, a lehce popraskal. Prasklina se ale dodatečně zatáhne kůrou. Nic bych s tím nedělal.
Přirovnal bych to k celulitidě, kůže popraská, ale dá se s tím žít .
Martin

host - 9.74 (?), 11.6.2009 12:30

Dobrý den, bohuže neumím odpovědět na Váš dotaz, ale asi bych souhlasila s uvedenými odpově´dmi. Ozývám se kvůli jijé věci, a to, že píšete, že jste zlikvidovali hryzce- hraboše. Mooooc prosím, napište mi, jak se Vám to podařilo. Máme s těmi potvorami ukrutně velké problémy a nezabírá prakticky nic - "krmení" nežerou, jen za ty granule vyhazji peníze, jiné "osvědčené" prostředky, vykuřování, vytopení, hluk - taky nepomáhá. Děkuji za každou radu - Veselá M.   ves.ma@seznam.cz

Dadude - (17) - 6.150 (?), 12.6.2009 12:44

Dobrý den,

našla jsem v obchodě s hospodářskými potřebami LIQUID GEL tip NOR, je to "tutti frutti" pasta v tubě, jsou různé velikosti, je to docela drahé, ale vypadá, že konečně něco funguje. Vytlačí se kus pasty do cestičky nebo díry, oni si to napatlou na tlapky a jak se pak od toho čistí jazykem, tak to sežerou a 7-10 den mají chcípnout. Sice chemie, ale letos poprvé od nich máme pokoj, a to jsme měli vždy po zimě zahradu celou rozrytou, jak si dělali cestičky pod sněhem. Vyrábí firma Pest Control Corporation s.r.o. z Vlčnova.

Zahradník - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (509) - 98.115 (?), 15.6.2009 2:43

Nevyhazujte zbytečně peníze za likvidaci hlodavců, stačí zacpávat nory listím z černého bezu, jeho pach nesnáší, ještě účinější je nechat vykvasit bezinkové listí s násleným vlitím neředěným roztokem do nor, to je přímo atentát na jejich čichové ústrojí.Na každou nemoc, každého škůdce existuje,,přírodní" řešení, škůdce to omezí v množství nebo vypudí z pozemku, ale je to lepší, než dopovat zahradu jedy.Láďa.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz