Prasklinky na Rubínu
|
|
 |
 |
Zahradník - Zlatý Zahrádkář (509) - 98.115 (?) 15.6.2009 2:43
Nevyhazujte zbytečně peníze za likvidaci hlodavců, stačí zacpávat nory listím z černého bezu, jeho pach nesnáší, ještě účinější je nechat vykvasit bezinkové listí s násleným vlitím neředěným roztokem do nor, to je přímo atentát na jejich čichové ústrojí.Na každou nemoc, každého škůdce existuje,,přírodní" řešení, škůdce to omezí v množství nebo vypudí z pozemku, ale je to lepší, než dopovat zahradu jedy.Láďa.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
Dadude - (17) - 6.150 (?), 30.5.2009 21:11, zobrazeno: 8003x
Dobrý den,
dnes jsem zjistila, ze na jablůňce Rubínu vysazeném na podzim 2004 jsou na větvičkách na kůře podélné praskliny. Stromek byl chudák vždy uťáplý, nakonec jsme zjistili, že je podrytý hraboši, takže nikdy ani nezaplodil. Hraboše se nám podařilo zlikvidovat a letos konečně krásně zazelenal, kvetl a má pár jablíček. Co s těmi prasklinami mám dělat? Stačí zatřít štěpařským voskem? Nebo je to nějaká nemoc? Takových prasklin je tam více, asi 4 malé a 2 dlouhé. Díky
|
|
 |
|
 |
 |
|
Dadude - (17) - 6.150 (?), 30.5.2009 21:12
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 9.74 (?), 11.6.2009 12:30
Dobrý den, bohuže neumím odpovědět na Váš dotaz, ale asi bych souhlasila s uvedenými odpově´dmi. Ozývám se kvůli jijé věci, a to, že píšete, že jste zlikvidovali hryzce- hraboše. Mooooc prosím, napište mi, jak se Vám to podařilo. Máme s těmi potvorami ukrutně velké problémy a nezabírá prakticky nic - "krmení" nežerou, jen za ty granule vyhazji peníze, jiné "osvědčené" prostředky, vykuřování, vytopení, hluk - taky nepomáhá. Děkuji za každou radu - Veselá M. ves.ma@seznam.cz
|
|
 |
|
 |
 |
|
Dadude - (17) - 6.150 (?), 12.6.2009 12:44
Dobrý den,
našla jsem v obchodě s hospodářskými potřebami LIQUID GEL tip NOR, je to "tutti frutti" pasta v tubě, jsou různé velikosti, je to docela drahé, ale vypadá, že konečně něco funguje. Vytlačí se kus pasty do cestičky nebo díry, oni si to napatlou na tlapky a jak se pak od toho čistí jazykem, tak to sežerou a 7-10 den mají chcípnout. Sice chemie, ale letos poprvé od nich máme pokoj, a to jsme měli vždy po zimě zahradu celou rozrytou, jak si dělali cestičky pod sněhem. Vyrábí firma Pest Control Corporation s.r.o. z Vlčnova.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Zahradník - Zlatý Zahrádkář (509) - 98.115 (?), 15.6.2009 2:43
Nevyhazujte zbytečně peníze za likvidaci hlodavců, stačí zacpávat nory listím z černého bezu, jeho pach nesnáší, ještě účinější je nechat vykvasit bezinkové listí s násleným vlitím neředěným roztokem do nor, to je přímo atentát na jejich čichové ústrojí.Na každou nemoc, každého škůdce existuje,,přírodní" řešení, škůdce to omezí v množství nebo vypudí z pozemku, ale je to lepší, než dopovat zahradu jedy.Láďa.
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|