Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleč na jádrovinách 2014

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4549) - 38.136 (?)
15.7.2014 22:15

Ten nový má technologii "pepite". Sypnost, bezprašnost a hlavně dobrou rozpustnost. Ten starý se sypal lavinovitě, prášil a špatně se rozpouštěl.
 Ve formě granulátu je i nově Acrobat i Dithane. Ta granule má v sobě póry, kterými proniká voda dovnitř a granule se rychle rozpadne. Nevznikne na dně "kucmoch", jako když nasypete prášek do vody.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4549) - 38.136 (?), 12.7.2014 8:01

Dnes 4 obaleči jableční. Postříkáno Integro + Masai. Objevila se sviluška.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 12.7.2014 14:15

Promiňte, ale jistě hodně z Vás pěstuje i rajčata. S tím Infinitem zřejmě nikdo žádné zkušenosti nemá (že je s plodů rajčat později cítit), tak jsem se chtěl zeptat, jestli Vás neodradilo používání údajně karcinogenního mancozebu v postřicích např. Acrobat a Ridomil Gold. Já mám k fungicidům stále určitý odpor, ale pokud ho překonám, tak zase mohu mít dobrý pocit, že například stromky rajčat díky plísni bramborové tak brzo svoji existenci v sezóně neskončí. Pukud se Kuky nebude zlobit, tak prozradím jeho arzenál na ochranu rajčat a to: Acrobat, Ridomil Gold, Kuprikol a Ortiva se střídáním přípravků po čtrnácti dnech. Děláte to také tak? 

Josef. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2694) - 134.23 (?), 12.7.2014 14:23

... a pokud se Kuky zlobit bude, pak s tím noc stejně neudělá, neboť je už je to prozrazeno surprise

Josef.

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4549) - 38.136 (?), 12.7.2014 15:01

Co bych se zlobil... Ale tohle vlákno přece hlavně o jabloních. Jen, že to Infinito už nemá registraci do rajčat (jen skleníkové okurky, cibule na semeno a brambory) a jeho složka fluopicolid s další látkou jako Profiler do révy. Podle mně páchne ten fluopicolid. V rajčatech navíc zkusím Revus. U nás nemá registraci do rajčat, ale ve světě ano (poradil to kdysi p. Mirek). Těch 14 dnů je nejdelší termín pro opakování postřiku. Koncem léta a na podzim to chce aspoň každých 10 dnů. Velkopěstitelé ošetřují každých 7 dnů od začátku vegetace.

P.Z. - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (717) - 192.41 (?), 12.7.2014 15:28

Na stranke agromanualu je uvedene ze je aj na paradajky, tak ja ho pouzivam. Kde sa pise ze mu skoncila registracia?

Na slovensku bola od zaciatku iba na zemiaky, tak som to nemal odkial vediet...

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4549) - 38.136 (?), 12.7.2014 15:43

Asi jsem se špatně vyjádřil, registraci má, ale nemá schválené použití do rajčat. www.srs.cz, tam by to mělo být aktuálně.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 15.7.2014 22:09

Ještě k těm fungicidům. Někdo si možná skladuje fungicidy do zásoby, když je náhodou přestanou vyrábět, či končí jejich registrace. Některé se asi dají používat i po několika letech, ale například prošlý fungicid Ridomil Gold se mi vůbec nechtěl v postřikovači rozpustit a malá zrnka si vesele poletovala ve vodním sloupci a nechtěla na tom nic měnit ani po důkladném míchání. Naopak nový Ridomil se rozpustil hned. 

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4549) - 38.136 (?), 15.7.2014 22:15

Ten nový má technologii "pepite". Sypnost, bezprašnost a hlavně dobrou rozpustnost. Ten starý se sypal lavinovitě, prášil a špatně se rozpouštěl.
 Ve formě granulátu je i nově Acrobat i Dithane. Ta granule má v sobě póry, kterými proniká voda dovnitř a granule se rychle rozpadne. Nevznikne na dně "kucmoch", jako když nasypete prášek do vody.

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4549) - 38.136 (?), 19.7.2014 17:07

Včera jsem zaznamenal 28 obalečů jablečných. Předtím skoro žádní. Zvažuji druhý postřik za pár dnů. Druhý postřik se doporučuje za cca 10 - 14 dnů po prvním, zvláště, je-li málo jablek.

host - 8.117 (?), 19.7.2014 22:38
Ja tento tyden uz zadny kus. Strikal jsem v pondeli. Zvazuji tez druhy postrik. Jablek je ale dost tak jeste uvidim. pokud by uz nebyl nalet tak to nema cenu ne? Blanensko
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz