Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleč na jádrovinách 2014
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 58.144 (?), 30.5.2014 9:02
Podle ceho se urcuje ci stanovuje, ze se jedna o poslední postřik proti strupovitosti a padlí? J.R.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Daník - Zlatý Zahrádkář (789) - 23.98 (?), 9.6.2014 9:59
Mám dotaz na chemické experty - o víkendu jsem se po delší době dostal na chalupu rodičů v Podbeskydí, kde je sad cca 25 jabloní, vesměs ještě čtvrtkmeny, polokmeny. Bez možnosti pravidelného chemického ošetření. Na listech je poměrně dosti strupovitosti, o něco méně na plodech, sem tam červivé - tak mě napadlo, že by snad šlo ještě trochu eliminovat napadení nějakým postřikem, nejlépe částečně systemickým a eradikativním. Který byste v tomto stadiu doporučil? V zásobě mám Syllit, Zato, Thiram, Dithane, Talent, Discus. Možná krom Syllitu bych to mohl spojit s Calypsem. Alespoň na menších stromech omezit rozvoj choroby. Padlí nevidět.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 2.52 (?), 9.6.2014 17:32
Eradikativní by mel byt Syllit, ale mel by se dat co nejdrive po zjisteni strupovitosti na listech a zrejme opakovane. Podle mne 1 postrik nema cenu, ale muzete to zkusit. J.R.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|