Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách
|
|
|
|
|
|
|
KUKY - Diamantový Zahrádkář (4549) - 38.136 (?) 17.4.2012 19:19
Tak jsem dnes využil příznivého počasí a stříknul můj oblíbený Idared proti strupovitosti a i padlí Zatem. Podle předpovědi má pršet a už bych to do rozkvětu nestihl.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář (1710) - 161.61 (?), 3.5.2012 21:25
Pánové dnes budu tvrdý.Koukám, ekologický Madex nikoho nazajímá, dnes jsem si ho opět objednal.Mám neblahé tušení, že dnešní zahrádkáři nemají zájem vůbec o nic.Chtějí rychlý a bezpracný recept a prodejce jim ho rád poskytne.I když je to cesta do pekel.Z toho usuzuji, za tím vším je lidská lenost.Ekologie neekologie.Zůstňte dále v nevědomosti.Vaše pěstitelské výsledky vám to připomenou.Omlouvám se těm snaživým a těm co mají rádi červivá jablka. - Mičurin II
PS: nejsem prodejce ani distributor!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 62.91 (?), 7.5.2012 14:52
Myslel bych, že až do června bude klid a pak se teprve chytí nějaký ten obaleč pionýr. Já to ale dělám trochu jinak bez lapače. Když přijde jejich čas (od půli června, někdy ale i dřív), tak si počkám na vhodnou chvíli na kladení, tou je klidný a teplý večer. Pak ťuknu do větve a pozoruji, co vylítne. Při tom trochu taky obhlídnu kuruny a zjistím, kdo všechno na mých stromcích přebývá. Pokud se na to vyfláknu, upozorní mne až první tmavé "bobky" na jablíčkách. Pokud to ale stříkám nějakým silným neřádem (dřív Methation, teď nějaký čas Karate), tak je to celkem jedno. Postřik kupodivu zabere, i když už jsou červíci zavrtaní. Květ je pravidelně bohatý, tak nakonec vítám, že aspoň trochu zredujkují násadu. Uvidíme letos, pokud budou mšice na únosné míře, třeba použiji taky něco slabšího. Milan
|
|
|
|
|
|
|
Vinšálek - Diamantový Zahrádkář (1862) - 82.212 (?), 7.5.2012 21:29
Na obaleče jablečného je ještě brzy i v okolí HK. U nás ještě nejsou všechny jabloně na konci květu a tak na pilatku to vidím ještě tak za 3-4 dny (kromě Julie, tu jsem stříkal s pozdnějšími švestkami v pátek).
Na obaleče hodlám letos vyzkoušet přípravek Spintor, jehož účinnou látkou je přírodní produkt spinosad A a spinosad B vzniklý fermentační činností bakterií a nevznikl tedy chemickou cestou syntésy.. Hubí jak dospělce, tak především larvy ve všech jejich stádiích. Prostřídat ho hodlám larvicidem Integro. Ale u nás to má čas, až na vyjímky, je stále chladno.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|