Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 62.91 (?), 8.7.2012 17:16
Kuky, já se zde nějaký čas pokoušel o určitou osvětu, moc se mi to ale zřejmě nepodařilo. Nějak nechápu, že žehráte na to, že selektivní přípravek na obaleče nebere i mšice. Když je selektivní, no tak je prostě selektivní. A pokud jedním postřikem si přejete zchemizovat i mšice, no tak tam prostě přimíchám další selektivní na mšice. Konkrétné by šlo o např. Pirimor či Neudosan. Ten Neudosan je čisté draselné mýdlo, takže vám navíc zajistí i dokonalé smočení postřikem, znásobí účinnost a zlepší vstřebání toho druhého insekticidu. Jak prosté, jen neustrnout na místě .
Milan
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 62.91 (?), 8.7.2012 17:50
Ok, trochu jsem si rýpnul . Pokud se ale na to podíváte blíž, tak zjistíte, že směsi vhodných tenzidů s řepkovým olejem se používají účelově i jen pro zvýšení účinnosti aplikovaného pesticidu.
Způsob účinku na vstřebávání je přitom jiný, než u klasických smáčedel, doporučuji se mrknout na přípravek EKOL. Přitom vám to pak sejme i ty vaše mšice. Mně to připadá docela zajímavé. Milan
|
|
|
|
|
|
|
Jamieee - Zlatý Zahrádkář (622) - 167.53 (?), 8.7.2012 17:56
místo EKOL by šel použít i např. BIOOL, ne?
jestli to správně chápu, tak ho lze dávkovat MÍSTO smáčedla? ale vždyť smáčedlo se samo o sobě doporučuje do těchto "řepkolej" přípravků
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|