Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2025

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4576) - 2.164 (?)
23.1.2025 17:04

Přiznám se, že jsem po sviluškách nepátral. Porost vypadá zdravě, Ortus to jistí. Se sviluškami jsem měl problém v jabloních před dvaceti či třiceti lety (možná ještě dříve), kdy se začaly šmahem používat pyrethroidy (Decis, Karate...), které hubí užitečné dravé roztoče, kterým svilušky slouží za potravu. Tenkrát se to až tak nevědělo a řešilo se to přidáním akaricidu proti sviluškám. Pyrethroidy v ovoci téměř nepoužívám. Výjimečně na prostřídání mého oblíbeného Mospilanu na přezimující škůdce ve stadiu jabloní myší ouško. V této fázi pyrethroidy hubí i svilušky a užitečné dravé roztoče příliš nepoškodí.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 199.133 (?), 23.1.2025 7:37

250 ml Vertimecu je na mne vcelku dost, ale zatím mám, možná až mi dojdou zásoby.

Svilušku na jahodách míváte? Dříve jsem někdy měl /alespoň jsem to tak podle listů vyhodnotil/, ale v posledních letech ne.

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4576) - 2.164 (?), 23.1.2025 17:04

Přiznám se, že jsem po sviluškách nepátral. Porost vypadá zdravě, Ortus to jistí. Se sviluškami jsem měl problém v jabloních před dvaceti či třiceti lety (možná ještě dříve), kdy se začaly šmahem používat pyrethroidy (Decis, Karate...), které hubí užitečné dravé roztoče, kterým svilušky slouží za potravu. Tenkrát se to až tak nevědělo a řešilo se to přidáním akaricidu proti sviluškám. Pyrethroidy v ovoci téměř nepoužívám. Výjimečně na prostřídání mého oblíbeného Mospilanu na přezimující škůdce ve stadiu jabloní myší ouško. V této fázi pyrethroidy hubí i svilušky a užitečné dravé roztoče příliš nepoškodí.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy14.1.2025
ZÍSKEJTE SVÉ POVOLENÍ K POBYTU, ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ, IELTS, ID KARTY, PRACOVNÍ POVOLENÍ, DIPLOMY8.1.2025
ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ, IELTS, ID KARTY, PRACOVNÍ POVOLENÍ, DIPLOMY8.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika