Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2025

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10351) - 70.240 (?)
12.1.2025 17:11

Nevím, jestli máte podobnou zkušenost s akumulátory, ale stane se, že například nové akumulátory Parkside po vložení do nabíječky signalizují závadu (bliká červené světlo na nabíječce). Po vložení akumulátoru do libovolného přístroje a chvilkové činnosti takového přístroje s tímto akumulátorem a následném vyjmutí akumulátoru s přístroje a jeho vložení zpět do nabíječky, je závada odstraněna a nabíječka akumulátor začne nabíjet (trvale svítí červené světlo). Už se mi také stalo, že jeden akumulátor byl zcela nefunkční, naštěstí byl v záruce a vyměnilo ho za nový (Bosch).

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10351) - 70.240 (?), 12.1.2025 17:11

Nevím, jestli máte podobnou zkušenost s akumulátory, ale stane se, že například nové akumulátory Parkside po vložení do nabíječky signalizují závadu (bliká červené světlo na nabíječce). Po vložení akumulátoru do libovolného přístroje a chvilkové činnosti takového přístroje s tímto akumulátorem a následném vyjmutí akumulátoru s přístroje a jeho vložení zpět do nabíječky, je závada odstraněna a nabíječka akumulátor začne nabíjet (trvale svítí červené světlo). Už se mi také stalo, že jeden akumulátor byl zcela nefunkční, naštěstí byl v záruce a vyměnilo ho za nový (Bosch).

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10351) - 70.240 (?), 14.1.2025 12:37

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4570) - 2.164 (?), 15.1.2025 20:35

Já Ortus používám proti roztočíku jahodníkovému, v létě po sklizni. No, stačí to. A na jaře na jabloně. Na svilušky ve fázi zeleného/růžového poupěte.

Proti roztočíkovi
Proti roztočíkovi

host - 199.133 (?), 16.1.2025 17:46

A máte roztočík na rostlinách? Rozeznáte jeho působení? Já jsem s ním dříve dost bojoval, ale v roce 2018 u mne bylo v létě velké sucho a od té doby je dost potlačený, moc se nevyskytuje. Pokud ano, dělám postřik přípravkem Vertimec před sklizní, aby jahody šly do sklizně bez škudců. Potom případně znovu v srpnu nebo v záři, podle pžíznaků..

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4570) - 2.164 (?), 17.1.2025 17:30

Na rostlinách jsem ho měl, nestříkal jsem ničím. Identifikoval jsem ho podle vzhledu rostlin. I mikroskopicky dětským mikroskopem. Pak jsem rok jahodník nepěstoval, ale stejně se zase objevil v nové sadbě. Sadba byla koupená v nějaké jahodárně. Takže novou sadbu máčím v Ortusu a stříkám Ortusem po sklizni. A je klid. Ale třeba nové sadbě křivdím. Roztočík přežívá i na jiných rostlinách, plevelech.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Opravda suché dřevěnné podlahy0:27
Opravda suché dřevěnné podlahy14.1.2025
ZÍSKEJTE SVÉ POVOLENÍ K POBYTU, ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ, IELTS, ID KARTY, PRACOVNÍ POVOLENÍ, DIPLOMY8.1.2025
ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ, IELTS, ID KARTY, PRACOVNÍ POVOLENÍ, DIPLOMY8.1.2025
Nová stodola6.1.2025
ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ, IELTS, ID KARTY, PRACOVNÍ POVOLENÍ, DIPLOMY3.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika