Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018
|
|
|
|
 |
 |
|
KUKY - Diamantový Zahrádkář (4592) - 175.49 (?) 12.4.2018 13:44
Ono i to myší ouško by se mělo chránit dokonale, když už. Ale v HK je už skoro po myším oušku, jsou vidět zelená poupata. A proti padlí, kromě síry, snad ani žádný kontaktní přípravek není.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 234.38 (?), 15.4.2018 19:21
Dnes som dokončil blok postrekov s pracovným názvom "Pred kvitnutím". Zajtra by malo pršať, takže som rád že to časovo dobre vyšlo najmä u marhúľ (tie jediné už aj odkvitli). Teraz bude trochu pauza, najbližšie bude postrek sliviek proti piliarke pri dokvitaní a postrek jabloní tesne po odkvitnutí (proti chrastavitosti+múčnatke a piliarke) a postrek višní pri dokvitaní (monilióza). Ak by to niekoho zaujímalo, zosumarizujem aké postreky som doteraz aplikoval - podľa jednotlivých druhov ovocnín: Broskyne: Kuprikol, potom Prolectus. Marhule: Kuprikol asanačný, potom Prolectus a napokon po odkvitnutí Signum (dnes). Višne: Kuprikol asanačný, potom Prolectus (po odkvete bude ešte Signum). Jablone a hrušky: Kuprikol asanačný, potom Predjarný postrek, potom Qualy EC300. Slivky: Kuprikol pri rašení, potom Predjarný postrek, potom Prolectus. IH (Prolectus a Qualy pravdepodobne v ČR nie sú registrované).
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
TomNR - Stříbrný Zahrádkář (356) - 167.218 (?), 17.4.2018 7:13
v roku 2017 som pouzil u jadrovin 5xpostrek (kuprikol, fungicid pred kvetom, po kvete, 1a2generacia obalovaca 2x dimilin + fungicid. tento rok skusim u starsich stromov (heliodor, rubinola, rubin, sampion + krizence goldenu) vynechat fungicidnu ochranu. uvidime :)
mlada vysadba + 1x kvitnuce hrusky na duli (clapova a boscova) dostali zato+mospilan
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář (1755) - 73.141 (?), 19.4.2018 9:28
Feromonový lapač na obaleče jablečného plní především funkci monitorovací.Odchyt monitoruji asi jednou za 3 dny.Pokud nezachytíte přesný termín největšího náletu nic se neděje.Tozptyl 2÷3 dnů nahraje zase tak velkou roli.Zásah se provádí dle použitého přípravku asi v rozmezí 6÷12 dnů od max. náletu a vývoji počasí. Na 1.generaci používám Integro a účinnost výborná.Nemohu tedy potvrdit zda feromonový lapač přitáhne více obalečů.
Ovšem na základě praxe s odchytem pilatky jablečné vizuálními lapači jsem nepozoroval opačný efekt funkce.Bílé lepové desky jsou velmi účinné.Nemusím aplikovat postřik. - Mičurin II (470 m)
|
|
 |
|
 |
 |
|
TomNR - Stříbrný Zahrádkář (356) - 167.218 (?), 20.4.2018 7:01
ahojte,
viete mi poradit o co sa jedna? roztoce?
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|