Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018
|
|
|
|
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 236.1 (?), 11.5.2018 9:25
můžete mi vysvětlit co tedy znamená těch 211%..?
Já bych tomu rozuměl tak, že pokud počet odchycených samečků nedosahuje prahu škodlivosti (100%), není účelné chemicky zasahovat.Ale s ohledem na způsob a intenzitu pěstování či postoje a potřeby pěstitele je to vyjádřeno kvantitativně.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 236.1 (?), 12.5.2018 17:13
Jasně, kroupy, to může být pohroma. Pak taky moniliová hniloba, ta mi působí citelné ztráty.
Co se týče strupovitosti jabloní, sleduji listy enormně náchylných odrůd - Mantet, Holiday, aj. Zatím jsem kouřové skvrny neviděl. Tipuji, že letos se choroba možná vůbec neprojeví. Drtivá většina jablek beztak skončí jako mošt, křížaly a dětská výživa, tedy menší výskyt by nevadil.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Mikeš13 - Diamantový Zahrádkář (1994) - 217.209 (?), 12.5.2018 20:56
Tady strupovitost zatím, díky absenci srážek, nezjištěna. Květopas nečekaně razantně probral násadu u některých odrůd a teď to dodělává pilatka.
Ošetření slivoní jsem podcenil a u některých netrefil úplně vhodný termín - pilatka zdecimovala Chrudimskou, ZR, Malvazinku, Oulinskou, dost i Těchobuzickou (kvetly později, postřik přišel asi moc brzy) a i u ostatních je výskyt poměrně velký. Sucho také teď moc plůdkům neprospívá.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |