Odrůda Admiral
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 92.38 (?), 1.9.2021 12:21
Na deegustaci v Lysicích r. 2017 ing Zima ze Střížovic referoval o nových odrůdách a nejvíc právě o Admirálu. Dementoval doporučení slabých podnoží mluvil i o problematičnosti pěstování v intenzivních produkčních výsadbách. Doporučil naopak odrůdu zahrádkářům na kmenné tvary s omezeným řezem a hnojením.
To neznamená, že je Admirál na M9 nepěstovatelný. Ale ne všude a ne každým.
Nelze říci, že by v odkazech nebyla ani zmínka o kmenných tvarech. Doporučuje se odrůda do chudších půd pro biologické a ekologické pěstování. Kdo problematice trochu rozumí, pochopí, že to znamená všechno jiné, jen ne štíhlá M9 vřetena na přehnojeném bezplevelném úhoru.
|
|
|
|
|
|
|
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář (1710) - 165.146 (?), 1.9.2021 15:58
189.109 mohu klidně odkazovat na jiné statě předložených popisů Admirála.A takto se můžeme učítat do nekonečna.Ignorujete zkušenosti mnohých pěstitelů kteří mají vzrůstné stromy a podnože nebo přeroubované polokmeny a přesto se nemohou dopěstovat čistých plodů.Těch jsou spousty.Naopak kolega včera prezentoval pěkné plody na M9.Dle mého je to záležitost složení půdy, průběhu počasí a velkého štěstí.U Dukátu s podobnými vlastnostmi jste měli pánové jasno hned.Nepěstovat..A ti samí dnes dávají u Admirála falešné naděje.Uniká tu ale základní věc.Prezentoval jsem pětiletý stromek prolezlý rakovinou a jaká byla reakce?Udajně přehnanou péčí.Také si myslíte, že rakovinové onemocnění způsobuje agrotechnika?V mém případě černý úhor?
Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
|
|
|
|
|
|
|
host - 236.1 (?), 2.9.2021 10:20
U Dukátu máme jasno. Jablek s podobným vzhledem, chutí a trvanlivostí a bez dukátovských neduhů je spousta. Ale jablko, které od sklizně až do června stejně vypadá a stejně výborně chutná, dozraje všude, mnoho není. Vlastně jen jedno. Admirál.
Hlásáte, p. Mičurine: "jediná správná cesta je ta má a kdo nejde s námi, jde proti nám". Říká-li někdo něco jiného než Vy, neznamená to, že je nepřítel, co neuznává Vaše schopnosti. Přiznat, že se mi něco nedaří, není slabost, naopak nejrychleji vede k nápravě. Svádět vinu na prodejce sadby, pídit se, kdo se skrývá za jakým nickem, jaký má charakter, co ignoruje, to nikam neposune.
Koupit v jiném obchodě stejný stromek a stejně ho pěstovat, je možné. Ale může to být rychlá cesta k dopadnutí jako nyní.
|
|
|
|
|
|
|
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář (1710) - 165.146 (?), 3.10.2021 10:28
Admiral - 2021 - nemocné vřeteno
Reagovat na doktorský příspěvek nemá cenu.Snůška výmyslů.Od posledního příspěvku se stav nezlepšil.V druhé míze žádné přírustky a plody se vůbec od srpna nezvětšovaly.Včerejší stav stromku a sklizené plody. Pouze střední a menší velikosti.Po očesání jsem jej rovnou vykopal.V příloze je vidět těžce napadená podnož a zvláštní pokřivené kořeny.
Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
|
|
|
|
|
|
|
Zdeněk.J - (8) - 93.42 (?), 31.10.2021 23:41
První úroda Admirálu na m9.Pořídil jsem si ještě jeden na m26,ten letos ještě neplodil.
Sklizně se dožilo 12 ks. Tři kousky postiženy hořkou pihovitostí, zbytek čistý.Vapnikem jsem nestříkal.
|
|
|
|
|
|
|
host - 251.117 (?), 7.11.2021 22:33
Admiral dozrel, ta chut je super extra. Pri odrode s vydrzou do maja/juna som necakal skvelu chut uz hned pri oberani v oktobri.
Zhodujeme sa v sirsej rodine, ze to je najlepsie jablko ake sme kedy jedli.
Krehka velmi stavnata duzina s plnou chutou s vynikajucou kombinaciou cukrov i kyselin. Ospevovany Golden Delicius sa Admiralu ani zdaleka nevyrovna.
|
|
|
|
|
|
|
host - 251.117 (?), 7.11.2021 23:15
dokedy vam vydrzi Admiral kvalitny v beznej pivnici rodineho domu?
Myslel som, ze jun je uz ozaj max lebo byva uz teplo. Alebo vydrzi aj dlhsie?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 17.244 (?), 21.3.2023 10:44
"Ale chutí... na něj žádná jiná odrůda nemá."
Takové prohlášení je samozřejmě třeba brát s rezervou. Zrovna včera mně byl Admirál otřískán o hlavu, že chuť nic moc a proč nemáme třeba víc Topazů.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|