Nejchutnější odrůdy jabloní - jaké to jsou?
|
|
|
|
host - 46.80 (?) 18.10.2009 18:12
Škoda, že se musíte k tomu přemlouvat nebo musel. Mám naroubovánu Coxovu chery, tedy krásně tmavočervenou mutaci této odrůdy, a musím říct, že za dva roky středně velká jablka, tvrdá jako kamen, ale po dojítí v garáži na nový rok a déle sladké jako med. Doslova cukr. Pravda nebyl toho ani košík, protože co víc chtít od několika tříletých roubů. Možná záleží na průběhu počasí na podzim, ale bylo to loni a předloni.Letos u mě bohužel zapracoval květopas. Zahrada 505 m n m. Jestli je tato červená mutace odolnější než klasická Coxka to nevím. Kdosi mi říkal, že dneska pane, dneska už jen cestou rezistentů! Já jsem mu oponoval, že u mě hlavně vítězí chuť. Je fakt že bez postřiků není jablko prodejné.
Juraj Kafka
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vrana1 - Stříbrný Zahrádkář (171) - 18.164 (?), 7.10.2009 3:50
jistě na mnoha místech, já se chystám do polského Těšína tam prý na tržnici. Ve skierniewicích mají všeho nejvíc a nejlepší, ale je to dost daleko, já tam jel z warszawy kdysi dávno, když ještě neznali ovocné zimolezy a ukazoval jsem jim je, ale oni si dělali výzkum sami.
nakonec možná zjistím, že rajka neb lipno je lepší na chuť. V polsku prý taky mají placaté broskve, i nektarinky, ty mi moc chutnaly a ted teprv jsem zasadil pecky, to se musí na podzim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 46.234 (?), 8.10.2009 20:51
Pokud chcete opravdu chutnou jabloň tak to je Coxova reneta ale ta už pomalu mizí ze zahrad.Mám 2 stromy ještě po dědovi a jsou vynikající.Výborný je i Nonetitt(matčino) a sladká je Jadernička moravská-to by mohlo být to sládě-mam starý strom a už ho musí m naroubovat abych měl mladé stromky.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 128.48 (?), 17.10.2009 0:56
Souhlasím. Pěstuju 1x Rubín na M9 (omezená velikost zahrady) v 550m.n.m. 20km v dohledu od Pradědu, SSZ svah a nemůžu si ho vynachválit (když mi ho neočešou časté kroupy). Měl jsem 2, zanedbal jsem výměnu uhnilé opory a zlomil se přesně v místě naočkování :-(. Mívám tak bedýnku-2 jablek, které mi může kde jaký márket závidět. A ta chuť! :-) Rubín je č. 1. Ještě tak sehnat jeho červenou mutaci! Achjo...
Ještě mě kdysi uchvátilo Gaskoněho (omluva za komolení názvu), ale trpí dost hnilobou a nevím, zda-li by zvládl tvrdé klimatické podmínky a M9ku!?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 159.85 (?), 6.10.2012 16:50
Dobrý den,
a máte fotku?
Mat
|
|
|
|
|
|
|
host - 46.80 (?), 18.10.2009 18:12
Škoda, že se musíte k tomu přemlouvat nebo musel. Mám naroubovánu Coxovu chery, tedy krásně tmavočervenou mutaci této odrůdy, a musím říct, že za dva roky středně velká jablka, tvrdá jako kamen, ale po dojítí v garáži na nový rok a déle sladké jako med. Doslova cukr. Pravda nebyl toho ani košík, protože co víc chtít od několika tříletých roubů. Možná záleží na průběhu počasí na podzim, ale bylo to loni a předloni.Letos u mě bohužel zapracoval květopas. Zahrada 505 m n m. Jestli je tato červená mutace odolnější než klasická Coxka to nevím. Kdosi mi říkal, že dneska pane, dneska už jen cestou rezistentů! Já jsem mu oponoval, že u mě hlavně vítězí chuť. Je fakt že bez postřiků není jablko prodejné.
Juraj Kafka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|