Nejchutnější odrůdy jabloní - jaké to jsou?
|
|
|
|
|
|
|
host - 102.52 (?) 20.9.2012 23:37
P. Botička, pí Faltová, I ty nejvzácnější odrůdy se dostanou na trh. Podívejte se do podzimní/zimní nabídky fy Sieberz, je tam nabídka stronků červených jablek z vnějška i uvnitř odrůda Redlove Circe, Redlove Odysso. I firma Starkl nezůstala pozadu a nabízí Redlove Circe a Redlove Era. U obou firem si třeba trochu připlatit, nejsou zrovna levné.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 54.5 (?), 22.9.2012 16:40
Fytos nabízí pro podzim Baya Marisa, jablko s červenou dužninou, viděl jsem ho poprvé na výstavě v Plzni Bolevci. Minulou sobotu.
|
|
|
|
|
|
|
host - 194.226 (?), 22.9.2012 16:57
Schválně jsem se podíval, co se o tom kde píše a našel jsem tuto stránku - docela hezký přehled různých jablek s červenou dužninou. Na trh k nám jdou víceméně jen ty novější a taky za patřičnou cenu. Spíš by mě zajímalo, proč tomu tak je, resp. zda-li ty starší odrůdy opravdu za moc nestojí, nebo je to opravdu čistě jen marketingová záležitost. Petr L.
|
|
|
|
|
|
|
host - 67.131 (?), 3.9.2015 16:20
Máme na zahradě stromy 2,kterým 50 let říkáme kočičák. Až jsem tu měla návštěvu z Kanady, tak ze strejdy b´vylezlo, že děda to věděl-že je to Sládě Adamovo... jsou to šťavnatá, moc dobrá a hodně sladká jablka... ten strom byl před 55 lety už velký...
|
|
|
|
|
|
|
Jaroslav u Prahy - Stříbrný Zahrádkář (174) - 237.165 (?), 4.9.2015 13:09
Každý jen tu svou má za jedinou...
Kolik sadařů - tolik chutí! J.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 147.46 (?), 4.9.2015 15:18
Přesně tak. Každá nová odrůda někomu chutnala, zvláště tomu co ji vyšlechtil a proto jich tolik je. Osobně upředňostňuji jablka sladká, lehce navinulá, bez kyseliny a je jedno co je to za odrůdu!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|