Nedostatek polokmenů v nabídce ovocných stromů
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 252.217 (?), 27.10.2014 8:33
A pro začátečníka je špičák ideální volba. (ujímatelnost 95%).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Saffronia - Bronzový Zahrádkář (65) - 216.216 (?), 27.10.2014 12:16
Aha, děkuji. Mám knihu od H. Bischofa a J. Suse Řez ovocných stromů, momentálně ji zrovna čtu, takže pokud pochopím a naučím se rozeznávat ty typy větví a pupenů, tak teoreticky zvládnu zapěstovat i korunku, minimálně už dokážu ve školce poznat tu lépe zapěstovanou. Takže asi nezbývá, než se vybodnout na e-shopy a rozjet se po republice přímo do vytipovaných školek :-) Děkuji vám, vážení za váš čas. Uvědomuji si, že některé mé dotazy vás musely minimálně pobavit, přesto jste mi trpělivě odpověděli.
|
|
|
|
|
|
|
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář (1408) - 179.38 (?), 27.10.2014 12:54
Ano,..a takoví ochotně trpěliví jsme tady skoro všici ;-)
Takže asi nezbývá, než se vybodnout na e-shopy a rozjet se po republice přímo do vytipovaných školek :-)
Načpak jezdit za školkařema po celé republice?...nastudujte tu brožuru, která Vám řekne, nebo napoví jak sa to dělá, a v klidu domova navštivte e-shopy, kterých je kupa.Vždyť půlku potřebných informací máte v té brožuře.Získané informace trpělivému studentu poslouží k výběru vhodné odrůdy/podnože, přípravě sadby, volbě tvaru, řezu,pomůcek a rad jak nato.
|
|
|
|
|
|
|
Saffronia - Bronzový Zahrádkář (65) - 216.216 (?), 27.10.2014 16:02
Tak u nás, ve školce ve vedlejší vsi mají pouze moderní odrůdy a při poslední návštěvě mi pan zahradník tvrdil, že staré odrůdy nejsou odolné a ještě něco, to jsem již zapomněla.
Čili ne všude seženu právě ty jabloně, které chci, a ráda si vyberu strom, který uznám za kvalitně narostlý (svým laickým okem). Zatím jsem pro své potřeby objevila asi jen podnož A2, což se mi moc nelíbí, protože pro vysokokmeny a vůbec jabloně s velkými korunami, myslím si, by to chtělo ještě nějakou silnější podnož, ale asi teď zase píšu nesmysly.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář (5555) - 220.138 (?), 27.10.2014 13:06
Ano, pokud poznáte a dokážete si vybrat stromek ve školce, je to nejlepší volba, ale pokud budete brát první v řadě, tak je naprosto jedno, jestli navšívíte školku osobně nebo virtuálně (e-shop).
Pokud jste někde od Nymburka+Poděbrad, tak zkuste začáít u Hrušky ve Velimi a Zahradnické škole v Kopidlně.
|
|
|
|
|
|
|
Saffronia - Bronzový Zahrádkář (65) - 216.216 (?), 27.10.2014 16:03
|
|
|
|