Natírání kmenu vápnem
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 159.11 (?), 13.3.2010 7:46
Podle mě je bílení kmenů zbytečná práce a pokud vám jde o oddálení rašení stačí přivázat na jižní stranu kmenu prkno a máte vystaráno, u starších stromů je to úplně zbytečné, lepší je oškrábat borku a provést postřik proti přezimujícím škůdcům - to bude rozhodně užitečnější, navíc bílé kmeny vypadají příšerně. Vápnem nebo mletým vápencem obohacuji půdu a ne kmeny(pokud nejsou zelené mechem)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 1.14 (?), 5.2.2011 20:35
Natírání kmenů vápnem - lze pro lepší přilnavost přidat do vápenného mléka trochu fermeže?Má někdo zkušenost?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 138.102 (?), 27.1.2012 19:34
Obdivoval jsem dříve krásně nabílené kmeny ovocných stromů. Pak jssem začal i sám zahradničit a jak je v diskuzi mnohde uvedeno, považoval jsem to za zbytečné (stačí odstranění borky - určitě už vím, že ne!!!). Když jsem vykopával třetí stromek kvůli mrazovým deskám a chřadnutí, pochopil jsem, že bílá na zimu na kmeny prostě patří. Prkna a desjy jsou jen provozorium a nedopadá to dobře. Snad je to i tím, že mám na zahrádce veškerý sortiment ovocných stromů a rodí, přestože zahrádka je 530 m nad mořem
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 60.93 (?), 20.1.2015 10:56
Bílým to také již několik let. Zkuste si jeden stromek natřít a ostatní ne, a porovnejte stav kůry po roce. Natřený - kůra je hladší, bez borky a bez mechu, a nějaké ty potvůrky se také zlikvidují. Václav.
|
|
|
|
|
|
|
host - 40.230 (?), 24.1.2015 19:50
Chtěl bych připomenout, že ne všem stromům v zahradě vápnění kmenů prospívá. Například broskvoně, bych se bál takto povápnit. Taktéž všechny ostatní v blízkosti kanadských borůvek. S pozdravem, wtom.
|
|
|
|
|
|
|
host - 156.1 (?), 24.1.2015 20:12
Například broskvoně, bych se bál takto povápnit.-a to prečo? Vápnim ich takmer 30 rokov spolu s marhuľami riadne na hrubo, pri mladých stromoch úplne celé.Nikdy nebola žiadna negatívna reakcia.Pri hnojení na jar opadané vápno zapracujem ku koreňom. Stano
|
|
|
|
|
|
|
|