Mantet
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 192.253 (?), 26.8.2013 20:34
Pan Mičurin II Vám radí Meteor, ale já s ním nemám zrovna nejlepší zkušenosti.Přerouboval jsem jsem jím odrůdu Dublet na M4 asi před 10 lety.Pozdní nástup do plodnosti, čekal jsem 3 roky na první ukázku, nevyrovnané plody a strupovitostí trpí spíš více než středně.Letos u mně končí stejně jako Florina, která věkem velmi zdrobňuje a chutˇ není také nejlepší.Na jihu Moravy vypadá dobře po dvou úrodách spíš Andera, Benet a Andego než také Holovouský Meteor. Jižní Morava Tonda
|
|
|
|
|
|
|
Paľo. - Diamantový Zahrádkář (1739) - 145.77 (?), 26.8.2013 21:38
Ďakujem pane Vlastimile za dobrý tip! Kultivar Melrose som v minulosti pestoval, málo rodil, chuťovo málo výrazný, zrejme mu naša poloha nezapasovala. Stromček Megumi asi bežne nepredávajú, ale Meteor by na jeseň mohli mať. Čítal som chválu o jeho chuti a skladovateľnosti. Priznám sa však, že Jonatan nie je moja "šálka kávy", ako s obľubou decentne popisuje svoje gusto p.Vysloužil, viac mi zapasujú renetové jadrné chute alebo navinule voňajúce jablká s príjemnou arómou a vyváženosťou chuti. Skúsme teda zaloviť na nete a hľadať, čo nového vyšľachtili naši (vaši) výskumníci. Návrat k starým aromatickým sortám osvieženým prílivom rezistentných génov, ako sa už roky robí napr. pri šľachtení révy, by ma veru potešil. Ale to už by som chcel asi priveľa. Vážim si toho, že ste na mňa nezabudol. Teším sa na Vaše foto tohtoročnej úrody.
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 102.201 (?), 27.8.2013 8:47
V teplejší poloze, jakou máte, p. Paľo, by možná Meteor nezklamal. U mě to byl propadák. Jablka nedozrála byla strupatá, ani chuť to nespravila.
Chutné žlutoplodé rezistenty byly jmenované (Luna, Orion, Sirius, Opál). Sám jsem zvědavý na první úrodu nových rezistentů - Admirál, Karneval, Merkur. Znám je zatím jen z degustací, ale veřím, že se osvědčí.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář (1738) - 165.146 (?), 1.8.2017 15:32
Zdravíčko
MANTET - 2017 - štíhlé vřeteno - Mičurin II (470 m)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|