Mac Intosh a Lobo
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lm26 - (7) - 230.167 (?), 10.9.2011 13:57
Mac Intoshe měli rodiče na zahradě, ale moc si na něj nevzpomínám, spíše si pamatuju jablko Šampion, které mě fakt chutnalo. Teď mám také zahrádku a chtěla bych Šampion pěstovat. Jsem z Ústí nad Labem 218 m.n.m. Doporučujetete mi ho?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 143.36 (?), 18.9.2011 23:07
Jablone Spartan s obľubou kupovali záhradkári v 70.rokoch. Fialovočervená šupka, biela dužina a hlavne prenikavo voňajúca sladká dužina preslávili mnohých krížencov starej americkej sorty McIntosh. Nemal som u nej problémy s chrastavitosťou, asi vďaka preventívnym postrekom, ale Spartan mal v mojej záhradke na svahu jednu nectnosť: predčasne mu opadávali vo vetre plody-ešte pred zberom. Pôda nebola vysušená, iné odrody to nerobili. Neskôr som Spartana prevrúbľoval. Z jabĺčok na snímkach pána Vlastimila by som radšej okoštoval Cherry Cox. Vďaka júnovej prebierke sú plody v korune rovnomerne rozložené. Má to asi výhodu v tom, že sa jablká na krátkych plodonošoch na seba netlačia. Najviac ma na fotkách p.Polehlu upútala vzorne zkultivovaná pôda pod stromkami. Takto daako by mala vyzerať vzorná záhradka. Alebo pomáha aj manželka? Paľo
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 12.4 (?), 12.10.2011 22:32
Zdravím
mám jabloň McIntosh na zahradě v Luhačovicích okr. Zlín - 300 m.n.m., na slunci, u domu. Krásné červené hodně šťavnaté jablka, sběr v září, vydrží do řijna. Myslím si, že stromek má rád slunné polohy. Spartana tam mám také, ale na severním svahu. Rodí dobře. Oceňuji na něm mj. to, že má podle mě dost pevné větve - nemusí se tolik podpírat a nelámou se.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|