Lotos
|
|
|
|
Kamil Hasman - Stříbrný Zahrádkář (491) - 240.46 (?) 26.12.2014 18:57
Otcovo jsem chutnal jako chlapec před cca 30-ti lety, jablka vypadala nádherně, ale chuť byla "jen dobrá" (berte s rezervou, je to vážně velmi dlouho). Bláhovo oranžové jsem i přes jeho mnohé nectnosti (bujný růst, náchylnost na padlí, sklovitost, relativně menší plody) pěstoval na zahradě v Děčíně, dobře vyzrálé bylo chuťově bezkonkurenční, skladovatelné do dubna i z poměrně teplé oblasti. Pokud budete mít zájem o jiné odrůdy Václava Bláhy, tak mi napište. kamilhasman@seznam.cz, Kamil Hasman
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 226.194 (?), 5.10.2011 18:24
Pěkná sklizeň, pane Vysloužil! Jablka jsou velká typicky pětihranná. Jistě voňavá a chutná. Zajímala by mne však jeho rodičovská odrůda Otcovo. Zná to někdo?
Juraj Kafka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 179.96 (?), 6.10.2011 8:48
U Banánového zimného sa uvádza vôňa po banánoch, chuť už zrejme menej. Ale to by nám najlepšie potvrdili pestovatelia tejto kvalitnej aj keď starej sorty. Paľo
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kamil Hasman - Stříbrný Zahrádkář (491) - 240.46 (?), 26.12.2014 1:35
Dobrý den.
Otcovo (Elisonovo oranžové x Malinové hornokrajské) je jednou z prvních odrůd Václava Bláhy z Libovice (rok 1935).
Kamil Hasman
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kamil Hasman - Stříbrný Zahrádkář (491) - 240.46 (?), 26.12.2014 18:57
Otcovo jsem chutnal jako chlapec před cca 30-ti lety, jablka vypadala nádherně, ale chuť byla "jen dobrá" (berte s rezervou, je to vážně velmi dlouho). Bláhovo oranžové jsem i přes jeho mnohé nectnosti (bujný růst, náchylnost na padlí, sklovitost, relativně menší plody) pěstoval na zahradě v Děčíně, dobře vyzrálé bylo chuťově bezkonkurenční, skladovatelné do dubna i z poměrně teplé oblasti. Pokud budete mít zájem o jiné odrůdy Václava Bláhy, tak mi napište. kamilhasman@seznam.cz, Kamil Hasman
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kamil Hasman - Stříbrný Zahrádkář (491) - 240.46 (?), 26.12.2014 19:27
Není zač, v případě zájmu mohu namnožit i jiné starší chuťově velmi zajímavé jabloňové odrůdy. Něco málo prověřených odrůd slivoní a broskvoní ve své miniškolce také najdu.
K.H.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|