Lahůdková jablka pro labužníky - Váš favorit
|
|
|
|
host - 143.211 (?) 27.3.2007 21:09
Bohuzel foto nemam, je to ajblko se zakladni barvou zelenou na slunecni tsrane s cervenzm lickem. Jeste k chuti, v idealni konyumni zralosti prave major, jonathan, ten je vzborny jeste i v cervenci, z dobreho sklepa. Slovaci vedi proc ho pestovat. Y podzimnich jsou vyborne matcino, james grieve, oldenburgovo,malinove, z rane podzimnich croncelske, to ma nevyhodu ze dost trpi strupovitosti, ovsem ta chut, panove, ta chut, ta chut. Prusvitne letni, to je taky vyborna vec, hodne alternuje, ovsem jablak idealne vyzrala to je prave pochoutka. Jedl jsem i jine nove letni odrudz, ovsem dle meho nazoru se zadna s prusv. nemuze merit. Se yimnich bych jeste vyzdvihl jadernicku moravskou, to jeji aroma, mlask, mlask, o panenskem ceskem neni treba hovorit. Chrocht, chrocht. Vynikajici je rozmarynove, to je prakticky resistent, chutove i vzhledove perfektni. Takove boskoopske v idealni zralosti a z vrchu stromu, no to je taky pozitek, ona i ta kdekzm kritizovana strymka, takhle nekdy v dubnu, kdz je porad uplne cerstva a ostatnim jablkum uz dochazi dech, pochoutka. Na jizni morave jsem videl krasne cervene strzmky o vaze dobrzch 200 g, ne jednotlive plody ale cely strom plodu! Kazdopadne je dobre mit velkz sortiment odrud, a vzbrat si dle momentalni chuti, jak pekne rekl pan Vyslouzil, kolik lidi, tolik chuti a ma pravdu.
s pozdravem Ondra
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 143.211 (?), 27.3.2007 21:09
Bohuzel foto nemam, je to ajblko se zakladni barvou zelenou na slunecni tsrane s cervenzm lickem. Jeste k chuti, v idealni konyumni zralosti prave major, jonathan, ten je vzborny jeste i v cervenci, z dobreho sklepa. Slovaci vedi proc ho pestovat. Y podzimnich jsou vyborne matcino, james grieve, oldenburgovo,malinove, z rane podzimnich croncelske, to ma nevyhodu ze dost trpi strupovitosti, ovsem ta chut, panove, ta chut, ta chut. Prusvitne letni, to je taky vyborna vec, hodne alternuje, ovsem jablak idealne vyzrala to je prave pochoutka. Jedl jsem i jine nove letni odrudz, ovsem dle meho nazoru se zadna s prusv. nemuze merit. Se yimnich bych jeste vyzdvihl jadernicku moravskou, to jeji aroma, mlask, mlask, o panenskem ceskem neni treba hovorit. Chrocht, chrocht. Vynikajici je rozmarynove, to je prakticky resistent, chutove i vzhledove perfektni. Takove boskoopske v idealni zralosti a z vrchu stromu, no to je taky pozitek, ona i ta kdekzm kritizovana strymka, takhle nekdy v dubnu, kdz je porad uplne cerstva a ostatnim jablkum uz dochazi dech, pochoutka. Na jizni morave jsem videl krasne cervene strzmky o vaze dobrzch 200 g, ne jednotlive plody ale cely strom plodu! Kazdopadne je dobre mit velkz sortiment odrud, a vzbrat si dle momentalni chuti, jak pekne rekl pan Vyslouzil, kolik lidi, tolik chuti a ma pravdu.
s pozdravem Ondra
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316), 28.3.2007 15:10
Tak tomu říkám milovník jablkové chuti! Ty citoslovce - zírám! Kdo se umí takto rozplývat nad chutí Průsvitného, Croncelského, Oldenburga, Boskoopského a dokonce Strýmky, to je opravdu jablečný fanda. Ale vážně, jedna věc v dnešní nabídce chybí, a to někdejší rozmanitost chutí. Kdysi co odrůda, to originál. Všechna dnešní "eurojabka"jsou si chuťově (a nejen chu'tově, i velikostí, tvarem, strukturou) velice podobná. Nebude trvat dlouho a budeme mít sice stovky odrůd jablek , ale téže chuti, jako u pomerančů, melounů a kiwi
|
|
|
|
|
|
|
Saffronia - Bronzový Zahrádkář (65) - 216.216 (?), 27.10.2014 13:08
Prosím, pánové a dámy profesionálové, dělejte zde osvětu, a nám laikům pište, která starší jablka jak chutnají, na co ty které jabloně trpí a netrpí, ať se člověk lépe orientuje. Je to od vás velice záslužná práce
Pane Vysloužile, ze které oblasti, prosím, jste, pokud to není příliš soukromý dotaz? Jste-li v přijatelné vzdálenosti, tak vám nabízím, že posbírám z každého stromu u nás v sadě po jednom jablku a dovezu vám je na ochutnávku, jsou to z většiny staré odrůdy, staré stromy, pěstované kousek od Poděbrad.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 44.124 (?), 28.3.2007 20:36
Máte plnou pravdu. Když se podíváme tak je většina tažena z Goldena. Z novějších odrůd mě zajímavou chutí zaujalo Domino aDeliga. Přestože je tam Golden jsou šťavnaté a velmi aromatické.
Milan Boštička
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 28.210 (?), 3.4.2007 17:34
Prosím znáte odrůdu jabloně (píšu pouze česky) "gravštin! ?? Pamatuji název z mládí, nevím jak se správně píše a jmenuje. Znáte někdo???
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|