Lahůdková jablka pro labužníky - Váš favorit
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 175.250 (?), 23.8.2007 20:39
Pro pěstitele v horších podmínkách mohu doporučit odrůdu, která tu ještě nebyla uvedena a to Bancroft Red. Není nějak významná chutí, ale dává spolehlivě úrodu jablek bez větší strupovitosti nečervavých a skladovatelných do nové úrody.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 16.70 (?), 26.2.2008 20:58
Dukát je výborný, ale ta hořká skvrnitost to je strašný. Má dost podobnou chuť jako Coxova reneta která je pro mě nejchutnější.
|
|
|
|
|
|
|
host - 175.250 (?), 27.2.2008 10:12
Do Dukátu jsem vkládal naděje ale už jej nepěstuji pro tu hořkou skvrnitost. Oceňoval jsem dostatek cukrů a tudíž vhodné i do kvasů a ještě jednu vlastnost, která tady spomenuta nebyla. Vzhledem k dlouhé skladovatelnosti má nejdelší mne známou konzumní dobu. Už brzy po zběre je možné je konzumovat a to u zimných odrůd nebývá zvykem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 117.222 (?), 28.10.2007 19:52
Grávštýnské považuji za jedno z nejchutnějších jablek. Dá se sehnat např. na www.stareodrudy.org . Pravda je, že se nedá pěstovat jinak než jako vysoký strom se širokou korunou (pokud budete řezat, pořádně neplodí a snaží se znovu a znovu obrážet), takže do malé zahrádky je nevhodné. Máme jednu jabloň minimálně 80 let starou (plodí stále slušně) a dvě cca 30 let. Pokud však chcete grávštýnské naroubovat, bývá to problém, jelikož jednak na některé podnože špatně chytá a navíc chuťově to nikdy není ono jako z původního starého stromu...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 14.71 (?), 28.1.2012 21:01
Pokud vím tak v Norsku pěstují Grávštýnské jako štíhlá vřetena na podnoži M9.
|
|
|
|
|
|
|
|