Který z nových rezistentů se Vám osvědčil?
|
|
|
|
|
|
|
|
jirilan - Zlatý Zahrádkář (802) - 29.17 (?), 16.2.2009 16:21
Začetl jsem se zde do příspěvků a děláte mi chutě. Mám rád všechno ovoce a pochutnávám si na něm od jara do jara. Začínám jahodami, pak malinoostružiny, angrešt, rybíz, meruňky, višně a třešně, broskve, jablka a hrušky. Prokládám borůvkami, brusinkami, morušemi,... Zkrátka mám rád všechno ovoce a užívám si ho. Ale tak, jak je růže královnou mezi všemi květinami, tak je pro mě králem v ovoci jablko. Je znamenité a v tolika chutích, že se nepřejí. Nakonec již Eva, jak psáno v bibli, neodolala a zakázané jablko utrhla. Nevěřím, že to bylo jablko granátové, spíše prastará odrůda panenského.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 79.90 (?), 21.2.2009 15:11
Mohl by se někdo podělit o zkušenosti s odrůdou Sir Prize?
Teprve letos se mi podařilo získat rouby. Včera přišly poštou
ze Sempry Litoměřice- mimochodem zdají se být kvalitní a byly perfektně zabalené.
Děkuji.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Radouš - Stříbrný Zahrádkář (257) - 130.20 (?), 27.2.2009 8:03
Začal jsem testovat odrůdy jablek vlastní degustací. Situace na trhu je natolik dobrá, že lze koupit jablka Goldstar, Topaz, Otava a jiná - pro zákaz reklamy nemohu psát kde. Koupím 3 nebo 5 kg a zkoušíme v rodině, zda právě tohle chceme mít doma. Je něco jiného sníst pár plodů či pár kilo. Samozřejmě tím získám jen představu o chuti a to ještě jen v určitém kalendářním období a z určitých podmínek, někdy odlišných od těch mých. Ale nakonec ta chuť je hlavní, pokud je výborná, nevadí mi i nějaký postřik.
Takže: Goldstar - jednoznačně úspěch, kdyby ho byl ve sklepě metrák, asi bych se nezlobil. Topaz - trochu rozpaky, menší jablka jsou méně atraktivní, navinulá chuť osvěží, ale u druhého a třetího jablka se jí člověk nabaží . Navíc myslím, že má silný sklon k brakovitosti plodů při nadúrodě. Trochu zklamání. Tak trochu jablko pro fajnšmekrové ochutnávky, ne na každodenní konzum. Dvě či tři bedničky by asi stačily. Snad příště takhle zkusím Otavu a Angold. Moje názory jsou samozřejmě subjektivní, navíc není nad to, když v "denní nabídce" je více odrůd, pak se nepřejí.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|