Ráda bych se zeptala, jak moc chutné jablko je Lipno. Zdědilo něco po Rubínu? Líbí a hodí se mi všechny jeho popsané vlastnosti, jen nevím, jak chutná.
Už jsem psal v jiném vlákně, že mne letos nemile překvapil Opál s drobnými plody. Na tříleté vřeteno to je nějak brzy. Nevím, jestli to je nějaká jeho nectnost, nebo jestli jsem měl přitvrdit v řezu.
Dobrý den. Tak jsem koupil" zajíce v pytli".Šel jsem k prodejci koupit jabloň Rajku.Měl ji bohužel jen jako zákrsek, který jsem nechtěl.Namísto toho jsem si domů přinesl Red Winter coby čtvrtkmen.Nemá tu někdo info o této odrůdě, prosím?Prodejce tvrdil, že je nová naprosto odolná-jak jinak :-)
Včera jsem Primu právě "položil", ještě vykopu pařez. Podle letokruhů se jí blížilo ke 20-ti. Přesně totéž, pěkná na pohled ale krátká skladovatelnost a chuť mizerná.
Prosím, tu chuť Lipna tu nikdo nezná? A co Rubinola? Obojí mi nabízeli ve Fytosu. Chci polokmen a velkou jabloň, pod kterou si budem číst a hrát ve stínu. Hezký večer. Zuzka
Mam Lipno v 250m na M7, druhy rok zarodilo bez postreku same nadpriemerne velke chutne plody. Oproti Topazu menej stavnate, mierne kyslejsie a vacsie. Kedze ich bolo len par o skladovani referovat neviem - skonzumovali sa kratko po zbere. Libor