Karneval
|
|
 |
 |
host - 192.253 (?) 9.3.2012 17:40
Ještě se vrátím ke Karnevalu.Jsou to opravdu pěkná jablka, právě teď jsem jedno konzumoval.Zdá se, že je v plné konzumní zralosti.Chuť je nasládlejší, ale jsou tam i pěkné kyselinky, chuťově je vyrovnané.Sirius zatím nechávám, zkusím jak dlouho vydrží.Zatím nevadne, stejně jako Karneval , Admirál, Granny Smith, Breaburn,Meteor, Topaz , Pink Lady a některé další odrůdy.Orion už trochu vadne stejně jako Opál, ten o trochu méně. Samozřejmně drží i některé starší odrůdy jako Idared, Melrose,Melrouge, některé mutace Jonagoldu a Fuji. Jihovýchodní Morava Tonda
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 192.253 (?), 9.3.2012 17:40
Ještě se vrátím ke Karnevalu.Jsou to opravdu pěkná jablka, právě teď jsem jedno konzumoval.Zdá se, že je v plné konzumní zralosti.Chuť je nasládlejší, ale jsou tam i pěkné kyselinky, chuťově je vyrovnané.Sirius zatím nechávám, zkusím jak dlouho vydrží.Zatím nevadne, stejně jako Karneval , Admirál, Granny Smith, Breaburn,Meteor, Topaz , Pink Lady a některé další odrůdy.Orion už trochu vadne stejně jako Opál, ten o trochu méně. Samozřejmně drží i některé starší odrůdy jako Idared, Melrose,Melrouge, některé mutace Jonagoldu a Fuji. Jihovýchodní Morava Tonda
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 120.208 (?), 19.11.2013 17:18
Rovnako aj mňa by zaujímal názor na túto odrodu niekoho kto ju reálne pestuje aj konzumuje :-)
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 234.16 (?), 25.9.2016 16:47
No, aby zasa nedošlo k nedorozumeniu. Nenapísal som že Karneval je zlý, len to že chuťovo zaostáva za výzorom. Myslel som to tak, že výzor je excelentný (naozaj nádhera, a navyše si ho ťažko pomýliť s inou odrodou, je "svůj" ako spieva božský K.G., ktorý zhodou okolností spieva aj o Lady Karneval :-), ale chuť je podľa mňa len "dobrá". U mňa (mimochodom záhradu mám asi 100km od Bratislavy a už len pri predstave že by som býval v meste ma oblieva studený pot) nie je ani drobný a ani nechutný ako ho popisuje dr.Vysloužil, ale predsa len chuťovo zaostáva za mojimi favoritmi (Jonagored, Rubinola, Jonathan, Coxova,Admiral, Bohemia,Desert...). Asi je to tým že mi akosi "nerežú" kyselkavejšie jablká, a Karneval medzi ne patrí. Ale prepadák to určite nie je, rozhodne nechcem nikoho odrádzať od jeho pestovania. Je možné že pre niekoho bude dokonca chutnejší než tie sladšie odrody. IH
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|