|
Mohu roubovat třešeň, 15.3.2018 Mám stejnou otázku..právě zvažuji zda roubovat třešeň kopulací nyní, přestože na sobotu a neděli jsou předpovídány celodenní mrazy nebo roubování odložit o týden.
Co by jste mi poradili? |
 |
Zpustlý sad, 20.2.2018  Dobrý den pane Mikeši,
jestliže má ta neznámá odrůda podobná Coxové renetě mastnou slupku a dužina v Listopadu obvykle zmoučnatí, potom se pravděpodobně jedná o tu samou odrůdu, se kterou jsem si dlouhá léta lámal hlavu, až jsem ji nakonec bez... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kde koupit kvalitní ovocné stromky (zásilkové zahradnictví)?, 15.2.2018 Arbia Malenovice.
|
 |
Výsledky hodnocení jablek Lysice 2017, 22.12.2017  Výsledky hodnocení jsou v příloze, fotky hodnocených odrůd zde.
Českým ovocnářům letošní rok nepřál, proto musel UKZUZ zajistit jablka pro hodnocení od partnerů ze sousedních zemí. |
 |
Odrůda Glorietta, 15.12.2017 Na stránkách Europlantu je představena nová odrůda Glorietta takto:
Raná až velmi raná salátová odrůda pevné konzistence, též vhodná pro loupání, varný typ A. Vyniká sytě žlutou dužninou, vzhledově líbivými dlouzeoválnými hlízami s hladkou... celý příspěvek > |
 |
Kolik ovoce denně sníte?, 2.12.2017 Vaše verše miluju, zdraví a štěstí Vám vinšuju |
 |
Kolik ovoce denně sníte?, 2.12.2017 Trochu bych to poopravil. Ne alkohol, nýbrž alkoholismus je metlou lidstva.
Základem zdraví a štěstí je střídmost ve všem, v jídle, v pití i v jiných požitcích. To je tajemství dlouhověkosti -Jan Amos Komenský. |
 |
Kolik ovoce denně sníte?, 1.12.2017  S ovocem je ten problém, že jeden rok je ho mnoho a další rok(y) málo nebo žádné, jako např. letos u nás, ale jen vyjímečně je ho "tak akorád". Jeden můj známý nejí ovoce vůbec, já ho zase nerad kupuji.
Zpracování nadúrody švestek na výrobu... celý příspěvek > |
 |
Kolik zeleniny denně sníte, 1.12.2017 Kolik zeleniny denně zkonzumuji nedokážu kvantifikovat, ale nedovedu si představit vaření bez cibule, česneku, mrkve, petržele a brambor. Majoránka, celerová a petrželová nať sušená, pažitka, kopr a hrášek mražené. K tomu občas nějaký sterilovaný... celý příspěvek > |
 |
Jablůňka rekordmanka, 28.11.2017 Fotky rozhodně přidejte. |
 |
|
 |
Dehybridizace rajčat, 27.11.2017 Od kdy se řízkování říká klonování? |
 |
Rudkova hruska - identifikacia odrody, 23.11.2017 Madame Treyve - ovšem bez záruky. |
 |
Česnek 2017/2018, 17.11.2017 V podstatě jsou tu zastánci výsadby na přelomu října/listopadu a zastánci prosincové výsadby. Osobně patřím k těm prvním. Prosincovou výsadbu jsem sice zkusil, ale kromě nachlazení jsem nezaznamenal žádný přínos. Na druhou stranu chápu to, že na... celý příspěvek > |
 |
Vlastní zelenina vs koupená - poměr cena: chuť, 13.11.2017 Když si v neděli připravím bramborový salát z vlastních brambor a zeleniny, tak vím, že moje zahrádkaření má smysl i bez finančního zisku. Výborné Rosé - svatomartinské z Rakvic jsem m.j. letos získal jako odměnu za 1. místo v obecním "Koštu... celý příspěvek > |
 |
Koňský hnůj?, 8.11.2017 Lepší je slámu a kobližky nejprve zkompostovat, kvůli přežívajícím semenům plevelů. Ale pokud nevěříte že kočky chytají myši, potom je zbytečné Vám radit.
|
 |