Jakou jabloň?
|
|
|
|
|
|
|
|
kmeen - (6) - 190.12 (?), 8.12.2009 15:34, zobrazeno: 19851x
Dobrý den.
Zahradu mám v Roztokách u Prahy a rád bych se zeptal zahradníků - zahrádkářů jakou jabloň by mi doporučili. Představuji si strom asi 3-4 m. vysoký s velkými červenými sladkými jablky. Jelikož jsem starou jabloň (s neradostí) porazil a má 7mi letá dcera to oplakala, slíbil jsem jí, že vysadíme spolu nový a mladý krásný strom. Poraďte mi prosím jakou odrůdu jabloně mám koupit?
Děkuji za odpověď. Roman Hybeš
|
|
|
|
|
|
|
host - 153.9 (?), 13.12.2009 1:33
Koukám, že nikdo moc nereaguje, tak to zkusím rozproudit. Moje dcera z úrody nejprve vybírá Vandy, osobně kdybych měl vysadit jen jeden strom s odrůdou, ze které by měla být radost, koupil bych Rubinolu (zdravá, dobře se zapěstovává korunka) nebo Selenu (zdravá, dříve zarodí). Samozřejmě existuje spousta jiných odrůd, které taky ve vašich podmínkách vyhoví.
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.18 (?), 13.12.2009 1:40
Poslední roky mi velmi chutná Rajka a Gala, obě odrůdy jsou sladší, voňavé. Lída
|
|
|
|
|
|
|
host - 122.179 (?), 13.12.2009 11:29
Přikláním se k té resistentní Rubinole i když přesládlé odrůdy nemiluji.Zvednu s oblibou i zapomenuté Ontario. AB
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 117.34 (?), 15.12.2009 21:32
Z toho co požadujete bych doporučil Šampion Red. Pár jablíček z jedné jabloně nemá význam skladovat. Je to podzimní odrůda, červená, rezistent. Vladislav
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 81.81 (?), 15.12.2009 22:10
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.18 (?), 15.12.2009 23:42
Rezistentní + červené + hodně plodí + velká jablka + chutná jablka(chuťově podobná Jonathanu) + v panelákovém "sklepě" do Vánoc... mám na zahrádce "Jonalord". Ta "Rajka", co jsem navrhovala předtím, je také rezistent, ale je o něco sladší. Goldstar mám také, ale moc mi nechutná. Lída
|
|
|
|
|
|
|
host - 116.56 (?), 26.2.2010 11:09
Jsem dnes na těchto stránkách poprvé a nevím jak zadat nový dotaz, tak zadávám do diskuze Jakou jabloň. Prodala jasem zahrádku, ve které byla výborná jabloň, stará 6-7 let, prý nová odrůda. Původní majitel si nepamatuje název. Jablka prý vydrží do nové sklizně. Mne jablka ze klizně 2008 vydržela v nevytápěné garáži do února 2010 a pořád byla chuťové výbnorná a svěží. Jablko je žluté s místy mírně růžovým souvislým nádechem, ne pásavé. Po sklizni ma jinou chuť, a je chutné ihned, tak po dlouhém uskladnění, ale pořád je výborné. Ani po dlouhém uskladnění není sypké a dužinu má pevnou. Tvar jalka je mírně do kónusu, ale te tak jak Golden star. Jsem alergik a na toto jaklko nemám alergii. Nemám foto. Původní informace, že se jedná o Rubinolu, je mylná, když jsem viděla jablko zobrazené v diskusi. O Této jabloni jsem četla, ale zapomněla jsem jméno, protože jsem v té době nevěřila, že jablko tak dlouho vydrží. Podotýkám, že jablka byla tříděna jako výběrová třída bez jakéhokoliv viditelného kazu. Ráda bych si tuto jabloň pořídila do nové zahrady. Děkuji. Lenka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|