 |
Jakou atraktivní švestku pro děti, 27.1.2012 To je, p. Stanislawe, nepochybně pravda a taky dobrá zpráva. Jen bych chtěl upozornit, že loňský podzim byl výjimečně teplý a Vaše stromy rostou trochu níž, než je zmíněných 450m n.m. Loni se Tophity vcelku vydařily dokonce i u nás, Přesto mě ta... celý příspěvek > |
 |
Sejmutí etiket z lahví, 11.1.2012 Když piju toto víno na dovolené v Itálii, konstatuji, že to sice není žádný výběr z bobulí, ale lehké svěží víno, které neurazí a dá se pít. O víně ve stejných nádobách s podobnými vinětami z našich marketů to říci nemohu. Troufám si hádat, že je zde... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Uzení masa, 20.12.2011 Různá řeznictví jako příčina odlišné tuhosti masa se mi nezdá. Věk zabíjených zvířat ve velkochovech se příliš neliší. Spíš bych si tipnul, že udírna má na různých místech prostoru jinou teplotu, jiný proud kouře nebo tak. Tedy pokud byly... celý příspěvek > |
 |
Degustace jablek v roce 2011, 14.12.2011 Jak asi Petře víte, a všichni účastníci podobných akcí potvrdí, degustace jsou naprosto anonymní. Když ochutnáváte a bodujete vzorek jablka, znáte pouze jeho číslo. Až po skončení ochutnávky je číslům přiděleno jméno a výsledky se spočítají. Pokud se... celý příspěvek > |
 |
Sušení jablek, 8.12.2011 Napsat, že vnitřek trouby ČÁSTEČNĚ komunikuje s okolím, je stejně smysluplné, jako říci, že žena je částečně těhotná. |
 |
Zkusenosti se zakladanim mensiho sadu, 8.12.2011 Já bych se přehnojení draslíkem na dně jámy nebál. Naštěstí je draslík v půdě málo pohyblivý, váže se na sorpční komplex půdy, nevyplaví se z ní jako třeba dusík. Draslíkem a fosforem se běžně hnojí do zásoby na několik let. |
 |
Sušení jablek, 6.12.2011 To věřím. Šípky neobsahují tolik vody, proto není dokonalá cirkulace a odvod vlhkého vzduchu tak důležitý. Navíc šípky snesou sušení při vyšší teplotě, kterou sušička neumí.
Já používám troubu na zahuštění švestkových povidel. Na to... celý příspěvek > |
 |
Zkusenosti se zakladanim mensiho sadu, 6.12.2011 stromky nevyvazane ke kulu byvaji odolnejsi nez stromky s oporou...
Nevím, jakou odolnost měl autor na mysli. Před čím odolnější? Před mrazem, suchem, chorobami? A čím si to vysvětluje?
Předpokládám, že sazenice polo a vysokokmenů v lehké půdě... celý příspěvek > |
 |
Sušení jablek, 2.12.2011 Pane Paĺo, mícháte tady pojmy a dojmy. Ta poznámka o prachu je nesmyslná. Při utírání prachu se snadno přesvědčíte, že na radiátory nesedá prach více jako kdekoli jinde v místnosti. Naopak, vzhledem k proudění vzduchu vzhůru spíš méně.... celý příspěvek > |
 |
Sušení jablek, 30.11.2011 První byla nějaká no name zmarketu za pár stovek.
Druhá ABC - dnes Bielmeier. Ta je dobrá, snadno se myje, může se sušit i prášek
Ezidri je rychlejší, má větší kapacitu, přesnější termostat |
 |
|
 |
Sušení jablek, 30.11.2011 Za nejlepší sušičku (vyzkoušel jsem ale jen 3) považuji Ezidri. Určitou nevýhodou je absence časového spínače.
Opakuji, že na jablka v topné sezóně sušička není nutná. |
 |
Dokonalé uskladnenie jabĺk, 30.11.2011 Nevím, jak vadí mráz metabolitům s krátkými řetězci. Čemu však vadí určitě je voda. Jrejím zmrznutím dojde k rozbití buněk a znehodnocení plodů.
Jablka skutečně vydrží na pozim 4 - 5 stupňů mrazu (podle odrůdy a síly slupky). Odolnost... celý příspěvek > |
 |
Deformace plodů - Zvonkové, 30.11.2011 Možná křenčení jablek - nedostatek bóru |
 |
Rybíz červený - choroba?, 14.11.2011 Myslím, že je meruzalková podnož napadena botrytidou. Stromek zřejmě brzy uhyne. Ten lišejník s chorobou nesouvisí, prasklina ano. |
 |
Vaše nejoblíbenější top odrůda angreštu, 8.11.2011 Ten červený angrešt po dědovi s tenkou slupkou byl pravděpodobně Industrie - tehdy rostl skoro v každé zahradě (jako keř).
Králíčkův už taky nemám odešel na botrytidu kmínku. Zajímavá byla ale jenom jeho cihlově červená... celý příspěvek > |
 |