Jak úspěšně zasít jadérka/semena jabloní
|
|
|
|
host - 27.245 (?) 12.5.2020 14:14
Zdravím vás, hledám informaci co konkrétně vyroste z jabloně ze semínka? Kdysi jsem to tu tuším četl, byly tu někde tři nebo čtyry varianty, omlouvám se hledám a nemůžu to najít. Nemám v plánu roubovat, jabloně mám na výměnu za moc staré polámané na širém poli, je to hranice mezi pozemky. Vzdálenost mez nimi by byla asi 8-10metrů, jde mi o to, aby vyrostly co nejvíc a nejdýl vydržely, o jablka mi nejde, mám svých dost.
30.11.19 jsem dal šest jadérek z několika jablek jaderničky moravské zvlášť po jednom do sadbovačů-jen univerzální zahradnický substrát-do skleníku, jednou zalil a vyšlo mi jich pět. Příští týden bych je rád zasadil.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 50.172 (?), 17.4.2016 15:59
Já to dělám takto.
J.A.R.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Josef. - Diamantový Zahrádkář (2694) - 234.32 (?), 17.4.2016 22:48
Před několika lety jsem u cesty mezi poli viděl také doslova porost (snad několikametrový - plošně) semenáčků, o nichž jsem se domníval, že jsou to jabloně. Jen mi nešlo do hlavy, kde by se tam a v takovém množství vzaly. No vidíte, teď to mám: třeba tam také někdo vysypal výlisky...
(Později během roku jsem je tam již neviděl. Nejspíše vzaly zasvé následkem herbicidních postřiků onoho pole).
Josef.
EDIT a O.T.: jen tak náhodou jsem si včiml počtu zobrazení tohoto vlákna: nyní je jich už více než 50300! Dost vysoké číslo (ale vlákno bylo založeno již v r. 2010).
|
|
|
|
|
|
|
host - 27.245 (?), 12.5.2020 14:14
Zdravím vás, hledám informaci co konkrétně vyroste z jabloně ze semínka? Kdysi jsem to tu tuším četl, byly tu někde tři nebo čtyry varianty, omlouvám se hledám a nemůžu to najít. Nemám v plánu roubovat, jabloně mám na výměnu za moc staré polámané na širém poli, je to hranice mezi pozemky. Vzdálenost mez nimi by byla asi 8-10metrů, jde mi o to, aby vyrostly co nejvíc a nejdýl vydržely, o jablka mi nejde, mám svých dost.
30.11.19 jsem dal šest jadérek z několika jablek jaderničky moravské zvlášť po jednom do sadbovačů-jen univerzální zahradnický substrát-do skleníku, jednou zalil a vyšlo mi jich pět. Příští týden bych je rád zasadil.
|
|
|
|
|
|
|
host - 45.153 (?), 12.5.2020 14:45
Semenáč, vysokokmen, nová odrůda.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Peter SV,SK260 - (5) - 243.209 (?), 30.3.2021 10:03
Vysievam semená jabloní a hľadám odpoveď na otázku: Budú mať všetky semena z jedneho jablka zaručene rovnaké plody? Ak áno vybral by som z jedného jablka iba jedno semeno (pre šetrenie priestoru).
|
|
|
|
|
|
|
host - 91.196 (?), 30.3.2021 11:16
Ani děti stejných-lidských rodičů nejsou většinou totožná. Taky je možné, že Vám neporoste nic-provedl jste stratifikaci?
|
|
|
|
|
|
|
host - 37.138 (?), 30.3.2021 13:50
Úplně totožná jablka to nebudou, ale s vysokou pravděpodobností budou té matečné odrůdě něčím více méně podobna. Většina semenáčů nebývá vlastnostmi špatná, může se stát že ve výsledku budou jablka lepší než z původního stromu.
VF
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|