Hvězdné odrudy - rezistenti a žlutoplodé odrudy
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 184.133 (?), 10.10.2017 10:00
Lucasova je od Jeanne d´ Arc dost odlišná. Pokud ničím jiným, pak dobou uskladnění a slupkou, dužninou. Lucasova poslední dobou vydrží max. do druhé poloviny listopadu, má jemnou, šťavnatou, ale nijak znatelně aromatickou dužninu, hladkou skupku. J. d´Arc vydrží mnohem déle, má výraznější líčko a chuť, po Vánocích voní, má drsnější slupku a není moc velká.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.208 (?), 10.10.2017 16:26
Lucasova poslední dobou vydrží max. do druhé poloviny listopadu,
Tá moja Lucasova pravda ak je to Lucasova vydrží zhruba do polovice januára-ledna.Dužina ale nie je moc aromatická, plody sú stredne veľké. Mám štyri odrody ktoré mi rodia: Wiliamsova, Konferencia, Boscova a tzv. Lucasova. V chuti je ale Lucasova z nich najhoršia. Strom Lucasovej rastie o dosť slabšie ako Konferencia na podnoži dula, je asi takého vzrastu ako Wiliamsova na duli. Je Lucasova slabšie rastúca odroda? Jano
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 184.133 (?), 13.10.2017 9:56
Jano Nemám s kdouloní zkušenosti, ale na semenáči roste asi jako Konference. Co kdybyste své hrušky nafotil a udělal si své vlákénko, kde se budou už od nadpisu řešit hrušně?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.6 (?), 13.10.2017 15:33
Tento rok mi hrušky pomrzli v mrazivých májových-květnových nociach z 9-10.5 a potom 10-11.5. Boli pekne zakvitnuté. Mráz bol -4 stupne. To sa mi ešte nikdy nestalo, ak mi niečo pomrzlo tak to boli marhule alebo broskyne. Jano
|
|
 |
|
 |
 |
|
sadař vlada z opavy - Stříbrný Zahrádkář (373) - 20.131 (?), 29.12.2013 0:05
Zdravím
Předem děkuji všem přispěvovatelúm za reakce a hlavně přeji všem Šťastný Nový rok. Velice by mě zajímal Váš názor proč žlutoplodé odrudy nejsou tak lákavé a oblíbené tak jako červenoplodé odrudy i když je chuť u nich naprosto stejná nebo i srovnatelná? Proč zelené jablka Granny Schmit jsou lákavější a vyhledávané jak pro reklamu a chuť a zeleno nebo zlaté jablko Golden také a Gold Bohémie a hvězdné odrudy a třeba i GoldStár né.! Proč Gold Bohémie se vůbec ani mezi zahradkáři nešíří. Přitom je to podle mého názoru pravý klenot v odrudách. Rubín je jak Jonagold, ale o něco dokonalejší, Má své klony ve všech barvách kromě zelené. Proč Gold Bohemie a Sírius nejsou vyhledávané??? Vždyť zluté jablko vypadá jako zlaté a dar boží. I v pohádkách se mluví o zlatém jablku či zlaté renetě! Tak kde soudruzi udělali chybu?
sadař vlada
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 41.147 (?), 29.12.2013 13:34
Supermarketů je vice typu, nekde jsou jablka draha. Jsouc setrny nakupuji v takovem, kde je cena jablek primerena. V soucasne dobe cini 29.90 (ale vcera jsem koupil Gloster za 25.90) a nekdy se daji koupit pekna jablka. Pred dvema tydny jsem koupil velmi pekny Jonagored, udajne tuzemsky (bohemia apple - 100% ceska jablka). Kartonova krabicka 3 kg za 60 Kc (zlevneno ze 100 Kc). J.R.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|