|
Hrušeň Abate fetel, 29.3.2024 Hrušku Abate Fetel som našiel v cenníku CRZ pri Prievidzi. Ako ste s ňou spokojný? |
 |
Mantet, 4.8.2020 Máte krásne plody na Mantete pan Mičurin. Na akej podnoži ho máte zasadený? Lubo |
 |
|
 |
Rezistentní višně v České republice, 10.7.2020 Pan JG, je Morina rezistentná na moníliový úžeh? Robíte na nej na jar postreky? F |
 |
Řez ovocných stromů, 2.3.2019 Nie je to práve najkrajší stromček. Bolo by treba vybrať budúce hlavné kostrové konáre a založiť tak základ koruny, ktorý tam zatiaľ akosi v tej spleti výhonkov absentuje. Na nasledujúcich fotkách máte schému ako to približne spraviť - neberte to... celý příspěvek > |
 |
Odrůda Admiral, 2.3.2019 Oprava: v mojom včerajšom príspevku na tomto vlákne má byť v predposlednej vete správne uvedené "...vzhľadom na sklon k PEHOVITOSTI..." (a nie chrastavitosti, samozrejme). Za chybu sa ospravedlňujem. IH |
 |
Šárka, nebo nedostatek prvků?, 2.3.2019 Na viacerých fotkách (nie všetkých) sú jednoznačne príznaky šárky. IH |
 |
Poškozené plody, 29.6.2018 96.82: Ochrana proti nosánikovi/zobonoske je asi dosť problematická. Možnosti Ste v podstate uviedli. Vhodné by bolo mať v sade hniezdiace sýkorky, to je ale málokde reálne. Mechanické sklepávanie/striasanie je možné len pri menších stromoch. Z... celý příspěvek > |
 |
Velkopavlovická, 29.6.2018 Mittwoch: Áno, bola to tak trochu provokácia, nech sa ozvú marhuľofili 😃. Práve dnes si bral odo mňa bratranec z horniakov (od Žiliny) 2 debničky marhúľ a keď som videl s akou úctou a bázňou ich nakladal do auta, až som sa zahanbil ako si my... celý příspěvek > |
 |
Asimina Triloba, 31.5.2018  Asimina je tak trochu rebel a svoj latinský názov "triloba" - teda trojlaločná - s obľubou nerešpektuje. Na fotkách sú plody s počtom lalokov od 1 do 5. Viac ako 5-laločný plod som ešte nevidel (dá niekto foto 6- alebo viaclaločnej Asiminy?). Vďaka... celý příspěvek > |
 |
Moruše - roub velkoplodé HK, Jičín, Nymburk, Ml.Boleslav, 31.5.2018 Mimmo: V niektorých oblastiach Slovenska skutočne moruše nazývajú "maliny" (niekedy s prívlastkom stromové). Existuje dokonca názov "stromové jahody". Správne po slovensky je samozrejme "moruše". IH |
 |
|
 |
Moruše - roub velkoplodé HK, Jičín, Nymburk, Ml.Boleslav, 31.5.2018 Čierne alebo biele? U mňa vyhrávajú čierne, pripadajú mi atraktívnejšie, šťavnatejšie aj chutnejšie. Ale... - viď foto 1,2. Zafarbenie rúk po zbere vždy vydrží niekoľko dní, občas sa stretnem so spýtavými pohľadmi ohľadom hygieny. Úroda sa ráta na... celý příspěvek > |
 |
Výchovný rez - pomoc začiatočníkom, 6.2.2018  Janík 1: Nezvládnutý povýsadbový rez. Nesprávne zapestované 2 poschodia. Na foto 1 je obrázok tejto chyby zo starej učebnice rezu, ktorý je analgický s Vaším stromčekom. To 1.poschodie (nižšie) je o rok staršie než 2.poschodie (vyššie). Možno si... celý příspěvek > |
 |
Jeanne d\' Arc, 13.10.2017 A aj rast tejto odrody zimnej hrušky je slabší ako Konferencia. Obidve sú na duli. Jano |
 |
Jeanne d\' Arc, 13.10.2017 Zdravím pán Polehla
Na vašich fotkách roubu Jeanne d' Arc sa mi zdá že táto odroda má menšie a tvarovo viac okrúhlejšie a kratšie listy. Je to tak? Ak máte aj Konferenciu tak mohli by ste prosím porovnať tvarovo listy týchto dvoch... celý příspěvek > |
 |
Doporucte prosim 4 druhy ceresni, 13.10.2017 Viem ze z dalsich odrod je tu znacne vychvalovana Kordia, tak by som asi zobral aj tu,
Kordia patrí medzi najchutnejšie odrody ale zároveň patrí medzi odrody ktoré na jar dosť zmrzajú v kvete. Jano |
 |