Hodnocení jabloní na Olomoucku

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10444) - 70.240 (?)
25.3.2025 16:05

Moc se mi líbí váš výběr odrůd, pane ryzskej. Je hodně zajímavé, že jste zařadil i Delor. Měl někde dobré reference? Lord Lambourne je nejoblíbenější odrůda doktora Miloše Vysloužila. Tady u mě byly dva stromy, ale je nanich naroubované všechno možné i nemožné, takže už si ani nevzpomínám, jak chutná. Nabella není určitě to samé, co Matčino, i když je to jeho kříženec. Špatné není, jen trochu navinulejší. Piros nemám, ale vždycky jsem "kopal" za Mantet. To je asi největší letní lahoda, ale jen krátce. Ta Florina má, než zmoučnatí, velice zajímavý šmak, taky jsem si jí už dávno mohl naroubovat. Rubinola, Angold, Sirius, Admirál yes. Ten Angold mně velice chutná, v tom Tangu (Topaz x Angold), co mám naroubované, je taky cítit. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
ryzskej - (7) - 8.93 (?), 25.3.2025 13:16, zobrazeno: 148x

Dobrý den, 

prosím o Váš názor na výběr jabloní do oblasti Olomoucka. Otevřenější krajina, 220 m. n. m., S-J orientace pozemku. 

Letní

Piros

Podzimní

Lord Lambourne, Nabella

Zimní

Rubinola, Florina, Angold, Delor, Siriusm Admirál

Literatury včetně zkušeností nejen z tohoto webu jsem načerpal spousty, nicméně třeba zrovna též pěstuje tyto odrůdy v nejteplějších krajinách a má co napsat :-) 

Děkuji, Řezníček

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10444) - 70.240 (?), 25.3.2025 16:05

Moc se mi líbí váš výběr odrůd, pane ryzskej. Je hodně zajímavé, že jste zařadil i Delor. Měl někde dobré reference? Lord Lambourne je nejoblíbenější odrůda doktora Miloše Vysloužila. Tady u mě byly dva stromy, ale je nanich naroubované všechno možné i nemožné, takže už si ani nevzpomínám, jak chutná. Nabella není určitě to samé, co Matčino, i když je to jeho kříženec. Špatné není, jen trochu navinulejší. Piros nemám, ale vždycky jsem "kopal" za Mantet. To je asi největší letní lahoda, ale jen krátce. Ta Florina má, než zmoučnatí, velice zajímavý šmak, taky jsem si jí už dávno mohl naroubovat. Rubinola, Angold, Sirius, Admirál yes. Ten Angold mně velice chutná, v tom Tangu (Topaz x Angold), co mám naroubované, je taky cítit. 

Štěpánka.3 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (134) - 191.230 (?), 25.3.2025 21:57
Jsem z dané lokality a z uvedených odrůd mám Admirál, Delor, Rubinolu a Sirius a jsem s nimi spokojená. Jen u Siriuse pozoruji rozdílnou kvalitu plodů podle vybarvení/umístění v koruně. U Admirála bojuji s hořkou pihovitostí.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz