hnojení ovocných stromů
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 5.149 (?), 6.1.2012 8:09
Chtěl bych po létech diety poskytnout svým vzrostlým stromům něco dobrého k snědku. Už jsem se v této diskuzi dozvěděl co by to mohlo být a proč jim to dát. Zajímalo by mě, jak jim to naservírovat, když rostou v zatravněné ploše a kolem kmene mají jen mísy o průměru cca 1,5 m.Máte někdo zkušenosti s hnojením do otvorů v místech okapového obvodu koruny stromů?
Mr Big
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 65.50 (?), 6.1.2012 14:12
Dolní konec je otevřený, ale v podstatě zaslepen naprosto neprostupnou jílovicí, která se nachází již poměrně blízko pod drnem. Když jsem ještě vyvrtával otvory (bod 2) a lil do nich rozkvašený trus, musel jsem počkat 2 i více dní než se tekutina pomalu vsákla a teprve potom vsypal kompost.
Věřím, že pokud je tekutina schopna protéct dolů, dostanou se tam chemotakticky i kořeny stromů (jabloně na semenáčích, slivoně na myrobalánech). Samozřejmě zdaleka ne všechny hadice jsou metr dlouhé (ale 70cm většina), když vrták narazil na kámen, tak končil, i když byl motorový.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 5.149 (?), 6.1.2012 12:15
Děkuji moc, četl jsem o tom v jedné knížce a zajímalo mě, zda to někdo používá. Ještě jednou díky.
Mr Big
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 224.55 (?), 6.1.2012 13:22
...tiez mam drenazky. 5 cm priemer do hlbky 40 cm. 40 cm je dost aby hnojivo nezvetralo alebo nesluzilo nejakej burine. Koniec je s uviazanou netkanou textiliou. Drenazky trcia zo zeme, su zakryte nejakym kamenom. Ked je treba hnojit zarobi sa vela tekuteho a naleje do drenazok. Na jeden stromcek su styri, takze sa pohnoji z kazdej strany. Ked bola sucha jesen, tak som pred likvidovanim cerpadla pred zimou riadne polial stromky cez tieto drenazky. Myslim, ze je to dobra vec, i ked skoda, ze som ich tam nedal uz pri sadeni stromkov.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |