Finální plán výsadby stromků u RD

host - 248.216 (?)
13.11.2022 19:45

Matčino je stará odrůda, která je chuťově úplně jiná, než ostatní jablka. Navíc nijak nevyžaduje postřiky. Spartan je náchylný na strupovitost a nic moc extra chuť. Dnes je spoustu odrůd jabloní, které je možné pěstovat bez postřiků (nebo téměř bez nich) a jsou chuťově lepší. Zadejte si do vyhledávače "vysloužil databáze" a mrkněte se tam. Mně osobně z těch novějších odrůd nejvíc chutná Rajka.

Ono to opravdu chce ty stromky pořádně vybrat, protože zasadí se to jednoduše, ale pak člověku zachutná nějaká jiná odrůda cheeky... a zahrádka bohužel není nafukovací...

Jinak, kdybyste na zahrádce našel nějaké chráněné místo, ještě bych tam být vámi zkusila nějakou později kvetoucí broskev (později kvetoucí kvůli vyšší poloze).  Lída

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

paja - (13) - 106.6 (?), 13.11.2022 9:24

Ano, na to jsem nějak zapomněl. Ta MM106 a krčková hniloba. M7 - nevím jak se ji v těch horách bude dařit co se týče růstu. Ona je o něco méně vzrůstná než MM106. I když se občas píše, že je jak MM106. Ti co mají stromy na M7 i na MM106, mají zkušenost, že M7 roste méně.

host - 174.223 (?), 13.11.2022 14:24

Můžu se jen zeptat? Jak se stříhá rubín? :) Nějak speciálně oproti ostatním jabloním? Díky

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6616) - 9.142 (?), 13.11.2022 17:16

Rubín tvoří květní pupeny na delším obrostu na koncích větví a ty se musí šetřit.

host - 248.216 (?), 13.11.2022 19:45

Matčino je stará odrůda, která je chuťově úplně jiná, než ostatní jablka. Navíc nijak nevyžaduje postřiky. Spartan je náchylný na strupovitost a nic moc extra chuť. Dnes je spoustu odrůd jabloní, které je možné pěstovat bez postřiků (nebo téměř bez nich) a jsou chuťově lepší. Zadejte si do vyhledávače "vysloužil databáze" a mrkněte se tam. Mně osobně z těch novějších odrůd nejvíc chutná Rajka.

Ono to opravdu chce ty stromky pořádně vybrat, protože zasadí se to jednoduše, ale pak člověku zachutná nějaká jiná odrůda cheeky... a zahrádka bohužel není nafukovací...

Jinak, kdybyste na zahrádce našel nějaké chráněné místo, ještě bych tam být vámi zkusila nějakou později kvetoucí broskev (později kvetoucí kvůli vyšší poloze).  Lída

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2078) - 168.103 (?), 13.11.2022 20:14

dnes je tolik nových odrůd a přitom se pěstují i ty starší. Opravdu se lehce může stát, že než strom začne plodit ve větším množství, přestane vám odrůda chutnat. Mám na stromech a stromcích přes15 starých nebo starších odrůd a 15 nových, z nichž jsem některé ještě ani neochutnal. To je pak těžké se s některými rozloučit, aby uvolnily místo jiným. Každopádně, vybírejte odrůdy podle toho, jak vám budou chutnat, obejděte obchody, tržnice, kupte tuhle, onde, jablíčko a pak se rozhodujte. Chutím zdar! Walter

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2078) - 168.103 (?), 13.11.2022 20:16

ovšem Matčino i Spartan mám a obě odrůdy si zatím ponechám. A to, že udržuju 30 odrůd, nic neznamená, když jich jsou stovky. Walter

host - 247.14 (?), 13.11.2022 20:39

Spartan je náchylný na strupovitost... chuť podle mne velmi dobrá.  

paja - (13) - 106.6 (?), 13.11.2022 21:13

Spartan někomu chutná, někomu ne. Záleží také kde se pěstuje. Orientace pozemku, půda, celodenní slunce ano nebo ne atd. A jaký je rok. Chladný, teplý... V tomto je víc náchylný na výslednou chuť než ostatní jablka pěstovaná třeba hned vedle něj.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz