Drnovice 2013
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 192.253 (?), 3.1.2015 19:39
Pane Polehlo souhlasím s Vámi a P.Vysloužilem, že časopis Zahrádkář v současné podobě dává velmi málo odborných informací o ovocnářství.Je proto třeba hledat v jiných odborných časopisech a na internetu.Pokud se týká odrůdy Gala, tak tady na jihovýchodě Moravy je to pro mně podzimní odrůda, chuťově výborná, ale podzimní.
Degustace v Uh.Ostrohu: degustují zahrádkáři, ovocnáři i neregistrovaní z okresů Uh.Hradiště a Hodonín. Nedovedu si představit, jak by bylo možné je ovlivnit. Tonda
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vinšálek - Diamantový Zahrádkář (1862) - 220.242 (?), 3.1.2015 21:46
Výsledky různých degustací jablek, příp. hrušek zde byly v minulosti velice často a zevrubně rozebírány. Tedy i faktory, které mohou způsobit naprosto rozdílné umístění konkrétní odrůdy v té které degustaci.
Proto mě udivuje, to podsouvání nečestných úmyslů organizátorům a účastníkům degustací. Já si jich naopak za jejich práci a úsilí velice vážím.
Já bych např. degustátora dělat nemohl a ani nechtěl. Protože mi některé typy odrůd chuťově nevyhovují a byl bych tudíž neobjektivní, i když vím, že soutěž je anonymní.
Všem nadšencům, kteří tato hodnocení v nejrůznějších organizacích provádějí jen uznale fandím.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář (5555) - 223.242 (?), 3.1.2015 23:15
Tedy Gala byla za horizontem podobně jako Vanda. Pak stačí ještě ten rozdíl umocnit urychlením přezrání dřívějším vyskladněním do pokojové teploty...
No a na staré dobré Zvonkové zase bylo moc brzo a bylo-li podáváno přechlazené...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|